Με την παρουσία πλήθος κόσμου και πολλών προσωπικοτήτων από τους χώρους της πολιτικής, της δικαιοσύνης, της δημόσιας τάξης και του δικηγορικού λειτουργήματος, παρουσιάστηκε χθες στην Αθήνα το νέο βιβλίο του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή με τίτλο: “Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση Παιδιών: Η Θεσμική Προστασία στην Ελλάδα και την Ευρώπη”, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σάκκουλα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), η οποία τελικά αποδείχθηκε μικρή για τη φιλοξενία των εκατοντάδων φίλων του συγγραφέα, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα, τους προθαλάμους, τους διαδρόμους, ακόμη και τις σκάλες του ΔΣΑ.

Για το βιβλίο μίλησαν: ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων – Βουλευτής Λέσβου (ΝΔ) Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος (ΠΑΣΟΚ) και Βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης και ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρώην Πρύτανης – Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου και πολλές προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής (νυν και πρώην υπουργοί και δεκάδες βουλευτές), της δικαιοσύνης (ο τ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και δεκάδες νυν και πρώην δικαστές όλων των βαθμίδων), της δημόσιας τάξης (οι τρεις πρώην Αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων και πολλοί νυν και πρώην αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. όλων των βαθμών), της δικηγορίας (ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, πολλοί νυν και πρώην σύμβουλοι του ΔΣΑ και δεκάδες δικηγόροι), καθώς και πολλοί φίλοι του συγγραφέα που αντλούν την καταγωγή τους από την Αχαΐα.

Το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, το νέο βιβλίο του Άγγελου Τσιγκρή θα παρουσιαστεί και στην Πάτρα.

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει βουλευτής Αχαΐας, γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ, στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη και στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της ΕΕ.