Ο νέος οδικός άξονας θα κάνει πιο σύντομο τα ταξίδι από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα και κυρίως θα το κάνει πιο ασφαλές.

Η «Πελοπόννησος» έχει φιλοξενήσει στα προηγούμενα ρεπορτάζ της τα βασικά αιτήματα που έθεσε η δημοτική αρχή Καλαβρύτων στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην ορεινή πόλη.
Ενα από αυτά ήταν η βελτίωση του δρόμου Πούντας-Καλαβρύτων, που υποφέρει ανά τακτά χρονικά διαστήματα από καταπτώσεις βράχων που προκαλούν και διακοπές στην κυκλοφορία, ενώ θέτουν σε κίνδυνο και τους διερχόμενους οδηγούς.

Η «Πελοπόννησος» πληροφορείται ότι η κυβέρνηση εξετάζει την αποκατάσταση του επικίνδυνου του οδικού άξονα. Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται ακόμα και η λύση της νέας χάραξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει μελέτη από τα αρμόδια υπουργεία για να επιλεγεί η προσφορότερη λύση βάσει τεχνικών δεδομένων, ενώ εξετάζεται και η διάνοιξη οδικού τούνελ για να παρακαμφθεί το επικίνδυνο τμήμα του βουνού.

Μέχρι σήμερα τίποτα δεν είναι σίγουρο, καθώς η οριστική απόφαση θα παρθεί μετά τη μελέτη, ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος οδικός άξονας θα ξεκινά έξω από τo Διακοπτό και θα φτάνει κοντά στο Μέγα Σπήλαιο και εννοείται ότι θα πληροί όλους τους σύγχρονους κανόνες ασφαλείας.

Το βασικότερο πρόβλημα είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης για το έργο. Ομως και εδώ έχουν γίνει ορισμένες σκέψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αρμόδια υπουργεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να καλέσουν τεχνικές εταιρείες που έχουν εμπειρία από ανάλογα έργα. Ενδεχομένως ο ανάδοχος που θα κληθεί να κατασκευάσει το έργο θα πάρει και τα δικαιώματα παραχώρησης για ορισμένα χρόνια, ώστε να έχει τη δυνατότητα να κάνει απόσβεση από τα διόδια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σύντομα θα υπάρξει επαφή συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δήμο Καλαβρύτων, ώστε να συζητήσουν το θέμα, ωστόσο η λύση που έχει προκριθεί είναι η χάραξη νέου δρόμου μέσω τούνελ.

Ο νέος οδικός άξονας θα κάνει πιο σύντομο τα ταξίδι από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα και κυρίως θα το κάνει πιο ασφαλές.

Μιλάμε για δρόμο που χρησιμοποιούν εκατοντάδες οδηγοί κάθε ημέρα και είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για την ασφάλεια, αλλά και για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: pelop.gr