Δείτε live την μετάδοση των αποτελεσμάτων – Στο 41,59% ο εκλεκτός του Ερντογάν Μουράτ Κουρούμ – Η αντιπολίτευση προηγείται στους τρεις μεγαλύτερους δήμους της χώρας – Χάνει και στην επικράτεια το κυβερνητικό ΑΚΡ

Προβάδισμα του Εκρέμ Ιμάμογλου με 49,6% καταγράφουν τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών για την Κωνσταντινούπολη. Με καταμετρημένο το 20% των ψήφων, ο νυν δήμαρχος λαμβάνει ποσοτό 49,62%. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου προχώρησε σε μια πρώτη δήλωση κατά την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα πρώτα αποτελέσματα.

«Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα αυτή τη στιγμή και τα παρακολουθούμε με αγωνία. έχουμε πολύ καλή ομάδα και ένα πολύ καλό σύστημα παρακολούθησης των αποτελεσμάτων. Η εικόνα που έχουμε ικανοποιεί πολύ αλλά δεν πρέπει να μιλάμε πριν να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα από τον δήμο», ανέφερε ο Ιμάμογλου.

Ο εκλεκτός του Τετζέπ Ερντογάν Μουράτ Κουρούμ βρίσκεται στο 41,59% γεγονός το οποίο ερμηνεύεται ως μια σαφή ήττα του Τούρκου προέδρου που ήλπιζε να πάρει πίσω τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η αντιπολίτευση έχει προβάδισμα έναντι του κόμματος του Ερντογάν στις τρεις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

Στην Άγκυρα, ο δήμαρχος Μανσούρ Γιαβάς δείχνει ότι επανεκλέγεται κερδίζοντας 56,3% των ψήφων έναντι 36,3% του αντιπάλου του, με το 12,4% των ψήφων καταμετρημένο. Στην Σμύρνη ο Τζεμίλ Τουτζάι έχει προβάδισμα με 47,24% έναντι 37,85% του Χαμζά Νταγ.

Δείτε τον πίνακα με τα αποτελέσματα στην Κωνσταντινούπολη

cnnturk3
Δείτε live την μετάδοση των αποτελεσμάτων 

Το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ χάνει και στην Επικράτεια καθώς στο 22% των ψήφων συγκεντρώνει ποσοστό 38,16% έναντι 39,26 που συγκεντρώνει το Λαϊκό Ρεπουμλπικανικό Κόμμα.

cnnturk4

Πηγή: protothema.gr