Την Ιερά Μονή Ομπλού επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Βασίλη Γιαννόπουλο, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο στο έργο  «Βελτίωση Βατότητας Οδού προς Ιερά Μονή Ομπλού», που εκτελεί η Διεύθυνση Έργων της Περιφέρειας και το οποίο έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί (απομένουν οι εργασίες διαγράμμισης).

Ο Περιφερειάρχης έγινε δεκτός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, τον Ηγούμενο, Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Κωτσάκη και άλλα μέλη της μοναστικής κοινότητας. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στον ασφαλτοστρωμένο πλέον δρόμο και ενημερώθηκαν από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Έργων, Παναγιώτη Φλωράτο, για το έργο που έχει εκτελεστεί και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που υπήρξαν , καθώς χρειάστηκαν  εκσκαφές και διανοίξεις για την προσαρμογή της οδού ώστε να εξασφαλιστεί ικανό πλάτος προκειμένου να ανταποκρίνεται στον υφιστάμενο αλλά και μελλοντικό  κυκλοφοριακό φόρτο.

Για την υλοποίηση του έργου η Περιφέρεια εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 1.5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προχώρησε στην υλοποίηση των παρεμβάσεων που αφορούσαν διανοίξεις, χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση κατά το δυνατόν ενιαίας μηκοτομής και τη διαμόρφωση κατά πλάτος κλίσεων, κατασκευή τάφρου για την απορροή των ομβρίων. Επίσης κατασκευάστηκαν εγκάρσιοι σωληνωτοί αγωγοί, για τη στοχευμένη παροχέτευση των ομβρίων σε φυσικούς αποδεκτές. Έγινε οδοστρωσία της οδού, μπήκε ασφαλτική στρώση, τοποθετήθηκαν στηθαία ασφαλείας σε σημεία που κρίθηκαν επικίνδυνα και το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθεί και η διαγράμμιση. 

Με τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν η ιστορική Μονή  καθίσταται ευκολότερα προσβάσιμη με ασφάλεια και άνεση, τόσο από τους μοναχούς, όσο και από το σύνολο των επισκεπτών.