Τιμή στους κορυφαίους και τις κορυφαίες του 2023, κίνητρο για νέες διακρίσεις μέσα στο 2024.

Δέκα χρόνια Πρόσωπα της Χρονιάς. Δέκα χρόνια τιμής και αναγνώρισης σε συμπολίτες μας που με τις πράξεις τους δείχνουν το δρόμο για να προοδεύει η κοινωνία μας και να γινόμαστε καλύτεροι ως άνθρωποι.

Στη φετινή επετειακή εκδήλωση που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου 2024 στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στάλθηκαν μηνύματα πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι γεμάτη από πρωταγωνιστές σε όλους τους στίβους της ζωής.

Το βραβείο Πανελληνίας εμβέλειας έλαβε η Βάνα Λαβίδα για τη δράση της MDA Hellas, με την απονομή να κάνει ο εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και υποψήφιος πρόεδρος στο Επιμελητήριο Αχαϊας με τον συνδυασμό «Επιμελητήριο Πρωταγωνιστής», Θεόδωρος Λουλούδης, ο οποίος ως οικοδεσπότης αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης.

Παράλληλα, ξεχώρισε η βράβευση στην κατηγορία Πολιτική του νέου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο.

Στις άλλες κατηγορίες είχαμε τις εξής βραβεύσεις:

Στην Επιστήμη τιμήθηκαν ο Γιώργος Χρούσος, ένας από τους σπουδαιότερους βιοϊατρικούς επιστήμονες στον κόσμο (την απονομή έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Affidea Ελλάδος Θεόδωρος Καρούτζος) και ο Θεόδωρος Παπανικολάου, ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (παρέλαβε το βραβείο του από τον γενικό γραμματέα Τουρισμού, Μύρωνα Φλουρή).

Στην Επιχειρηματικότητα τιμήθηκε ο Κλεομένης Μπάρλος της CBL Patras (την απονομή έκανε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος).

Στην Εκπαίδευση τιμήθηκαν η Μελίνα Δημητρακοπούλου για την εισαγωγή της, ως πρώτη, στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών (την απονομή έκανε ο κοσμήτορας της σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλειος Κόμης), η Λυδία Μενούνου, ως η φοιτήτρια που αποφοίτησε πρώτη από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 2023 (την απονομή έκανε ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Νικόλαος Αβούρης), η Ολγα Βλάχου, διευθύντρια στο 13ο Δημοτικό σχολείο για διάκριση στο Erasmus (την απονομή έκανε ο κοσμήτορας της σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παπαθεοδώρου), η Χρυσούλα Καραγρηγόρη για την προσφορά της μέσω του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αιγίου (την απονομή έκανε ο Αντιπρύτανης Ερευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών Παύλος Αβραμίδης) και η Φλέβα Ζωής, ως βασικός φορέας εθελοντικής αιμοδοσίας της περιοχής μας (την απονομή έκανε η Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Πατρών Ελένη Αλμπάνη).

Στην Κοινωνία τιμήθηκαν η Αθηνά Παπαχρήστου, συνταξιούχος αγρότισσα που δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου (παρέλαβε βραβείο από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη), η Ελένη Σωτηροπούλου για την προσφορά της μέσω του οργανισμού «Υγεία για όλους» (η απονομή έγινε από τον ιδιοκτήτη και ιδρυτή της Bakalaros Group Κώστα Μπακαλάρο), ο Ανδρέας Αλικανιώτης για τον ηρωισμό του στην τραγωδία των Τεμπών (την απονομή έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Φωκίων Ζαϊμης) και η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας για τη σημαντική δράση της (την απονομή έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης).

Στην κατηγορία Τέχνες-Πολιτισμός τιμήθηκε η σκηνοθέτιδα Ισμήνη Σακελλαροπούλου για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Καλάβρυτα-Γκερνίκα» (την απονομή έκανε η event designer-planner και πρόεδρος της ΕΓΥΠΑ Αννα-Μαρία Ρογδάκη).

Τέλος, στην κατηγορία Αθλητισμός τιμήθηκαν ο ταλαντούχος διεθνής πολίστας του ΝΟΠ Ηλίας Αγγελόπουλος (την απονομή έκανε ο πρώην διεθνής αθλητής και πρώην διεθνής διαιτητής πόλο, μέλος της ΚΕΔ/ΚΟΕ και μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Μιχάλης Κουρέτας), ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πατρών για τη διοργάνωση σπουδαίων αγώνων στην Πάτρα (την απονομή έκανε ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Δημήτρης Κατσαρός) και ο Αθηνόδωρος Αιγίου για τις διακρίσεις των αθλητών του και τους σημαντικούς αγώνες που φιλοξένησε στην Αιγιάλεια (την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος).

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο γνωστός P.R. man Γιώργος Ντάβλας και η δημοσιογράφος της Πελοποννήσου» και του pelop.gr και ραδιοφωνικός παραγωγός του Peloponnisos FM 104,1 Νικόλ Μακρή. Την επετειακή εκδήλωση στόλισαν με τις φωνές τους οι διεθνούς φήμης καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η σοπράνο Ελενα Κελεσίδη, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο Ομιλος της «Πελοποννήσου», η εφημερίδα, το pelop.gr, ο Peloponnisos FM 104.1 και το Ιδρυμα «Λήδας, Νανάς & Σπύρου Δούκα», ανέδειξαν και φώτισαν τα πρόσωπα που με τις πράξεις τους, μέσα στο 2023, ξεχώρισαν, ευαισθητοποίησαν, δημιούργησαν, παραδειγμάτισαν.

Δείτε τη λαμπερή τελετή των βραβεύσεων

 

Πηγή: pelop.gr