Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών για το νέο ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ στις εκλογές της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στο 6ο και 11ο Λύκειο Πατρών.

Η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει:

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στις εκλογές της Α' ΕΛΜΕΗ ΔΑΚΕ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους συναδέλφους που την στήριξαν με την ψήφο τους, δίνοντάς της την πρώτη θέση, με δύο έδρες, με αύξηση ψήφων και ποσοστού, στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ. Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ θεωρεί ότι η επιτυχία της αυτή οφείλεται στη σταθερή προσήλωσή της στις αρχές και αξίες του διεκδικητικού, ακηδεμόνευτου και υπεύθυνου συνδικαλισμού. Του συνδικαλισμού που θεωρεί πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων και που δεν χρησιμοποιεί τους συναδέλφους για την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων.

Η ΔΑΚΕ αισθάνεται ικανοποίηση από το εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί θεωρεί ότι αξιολογήθηκαν θετικά από τους συναδέλφους αφενός οι θέσεις της για τα συμφέροντα του κλάδου και τον τρόπο διεκδίκησής τους και αφετέρου ο τρόπος δράσης των εκπροσώπων της στο απερχόμενο Δ.Σ.

Η επιτυχία αυτή της ΔΑΚΕ ΔΕ Α’ Αχαΐας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από επιτυχίες της παράταξης, όπως είναι η πρωτιά της ΔΑΚΕ ΔΕ στις εκλογές για το 20ο Συνδικαλιστικό Συνέδριο, τόσο σε τοπικό -περιφερειακό επίπεδο όσο και πανελλαδικά, στις εκλογές για τα ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ και στις εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στις εκλογές που έγιναν στις 20/12/2022.

Προτεραιότητα μας είναι η κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού, η ανάπτυξη του δημόσιου σχολείου με εθνικό και λαϊκό προσανατολισμό, η αποτροπή της διάλυσης της κοινωνικής /ασφάλισης και της υγειονομικής περίθαλψης, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης (Γενικής και Επαγγελματικής), η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η επαναφορά του προηγούμενου διδακτικού ωραρίου, η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Εκλέγονται: Φωτόπουλος Δημήτριος, Ψαρράς Σπυρίδων.

Στο νέο ΔΣ οι εκπρόσωποί μας θα αγωνιστούν και πάλι για την ενότητα και αποτελεσματικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων και τη στήριξη των δίκαιων συμφερόντων τους.

Πηγή: pelop.gr