Ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων ο Αντιπύραρχος Σπύρος Κωνστάντης με καταγωγή από την Κλειτορία, έχει διατελέσει επί δεκατρία (13) συναπτά έτη από το 2004 έως το 2010 και από το 2012 – 2019, Υποδιοικητής στην Πυροσβεστική υπηρεσίας Καλαβρύτων και Προϊστάμενος στα γραφείο, ανακριτικού, πυρασφάλειας και δημόσιου κατήγορου.

Επίσης έχει διατελέσει Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βυτίνας/ Ν. Αρκαδίας για δύο (2) έτη, 2010- 2012. Από τον Οκτώβριο του 2020 έως και τον Οκτώβριο του 2021, διετέλεσε προϊστάμενος του Ανακριτικού γραφείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης του Ν. Αρκαδίας και Επιχειρησιακός Αξιωματικός.

Επίσης από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Οκτώβριο του 2024 διατέλεσε στο ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ του Α.Π.Σ (Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος), ως επιτελικός Αξιωματικός.

Ο Σπύρος Κωνστάντης μέχρι σήμερα υπηρετούσε στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος.

  • Ο Σπύρος Κωνστάντης είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Ανθυποπυραγών της Σχολής Αξιωματικών αποτελεί την κορωνίδα των Σχολών που τελούν υπό τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
  • Πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος MASTER – Μεταπτυχιακό Διπλώματος,

“Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών του Διεθνούς    Πανεπιστημίου Ελλάδος”

Πτυχιούχος της Αγγλικής Γλώσσας (PEARSON TEST OF ENGLISH GENERAL CEF B2).