«Συγχαρητήρια σε όλους τους πατριώτες της Βουλής. Οι άνθρωποι αυτοί αποδείχθηκε ότι υπάρχουν σε όλα τα κόμματα».

Μια ημέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «γάμο» μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου και η εφημερίδα «Πελοπόννησος» επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμο για να ενημερωθεί για την περαιτέρω στάση του ίδιου και της Εκκλησίας.

Η πρώτη λέξη που ακούσαμε από το στόμα του Σεβασμιώτατου ήταν μία κι αυτή, μάλιστα, εις τριπλούν: «Ντροπη! Ντροπή! Ντροπη!». Ο ίδιος δήλωσε απογοητευμένος για την ψήφιση του νομοσχεδίου κι έθεσε τους βουλευτές που το ψήφισαν προ των ιστορικών, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ευθυνών τους.

Είπε κι άλλα, όμως, ο Ιεράρχης των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας. Είπε πολλά ακόμη για την ακρίβεια, τα οποία θα συζητηθούν, καθώς απεικονίζουν την κατηγορηματική αντίθεση της Εκκλησίας σε όλα όσα προωθήθηκαν νομοθετικά από την κυβέρνηση. «Πραγματικά μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση εκείνο το χαμόγελο του πρωθυπουργού μόλις τον είδα προς το τέλος της διαδικασίας να κάθεται στα έδρανα της Βουλής» σχολίασε ο Σεβασμιώτατος. «Οπως ανέφερε ο ίδιος, ο στόχος επετεύχθη. Ποιος είναι, όμως, ο πραγματικός στόχος που επιτεύχθηκε; Μήπως η ορθόδοξη Ελλάδα μας και ο Χριστός μας;».

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας συνέχισε εξίσου «χείμαρρος»: «Καταρχάς θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ κι ένα επίσης μεγάλο συγχαρητήρια σε όλους τους πατριώτες της Βουλής. Οι άνθρωποι αυτοί αποδείχθηκε ότι υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Σε όλο το φάσμα του πολιτικού μας κόσμου, που διατηρεί ακόμη την αξιοπρέπειά του. Η Εκκλησία, άλλωστε, είναι υπερκομματική. Για τους υπόλοιπους, για όλους εκείνους δηλαδή που πήγαν κόντρα στον Θεό, στη φύση και στη λογική, και ψήφισαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το βδελυρότερο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε ποτέ από το ελληνικό κοινοβούλιο, εκφράζω τη βαθιά μου λύπη. Να ξέρουν ότι έκαναν ένα τεράστιο και ιστορικό λάθος που θα τους βαραίνει για πάντα. Οσα έκαναν, θα τα βρουν μπροστά τους. Θα καταλάβουν τι έπραξαν μετά από λίγα χρόνια, όταν θα έχουν ξεπεζέψει από το άλογο».

Οσο για το τι θα πράξει η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας σε επίσημες τελετές που θα παρευρίσκονται υπουργοί και βουλευτές που ψήφισαν το επίμαχο νομοσχέδιο, συνεργάτες του Μητροπολίτη Ιερώνυμου, μας είπαν λακωνικά: «Περιμένετε και θα δείτε…».

Πηγή: pelop.gr