Το κύκλωμα μέλος του οποίου είναι ο διοικητής Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, διακίνησε 14.500 γρ. κοκαΐνης, αποκομίζοντας κέρδη ενός εκατομμυρίου.

Η σύλληψη 71χρονου στις 3 Αυγούστου του 2023 στη Δραπετσώνα για διακίνηση κοκαΐνης από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, άνοιξε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», τον δρόμο για την αποκάλυψη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών με την εμπλοκή λιμενικών, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σε αποθήκη μέσα σε ξυλόσομπα σε πολυκατοικία που διέμενε ο έγκλειστος πλέον «αποθηκάριος», όπως είχε αποκαλύψει η «Πελοπόννησος», βρέθηκαν 4,5 κιλά κοκαΐνης και 30γρ. κάνναβης, εκτιμώμενης αξίας άνω των 500.000€. Είχε πρόσβαση σε 20 με 25 αποθήκες στο υπόγειο, κατέχοντας τα κλειδιά τους.

Η επιτυχία της τοπικής ΕΛΑΣ, σε συνδυασμό με καταγγελίες που είχαν περιέλθει σε γνώση των στελεχών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ήταν το σημείο καμπής για την εξέλιξη των ερευνών. Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, ενώ σ’ έρευνα στον χώρο φύλαξης των κατασχεθέντων ναρκωτικών στο λιμάνι του Πειραιά, εντοπίστηκαν παραβιασμένοι σάκοι. Το κύκλωμα διακίνησε 14.500 γρ. κοκαΐνης, αποκομίζοντας κέρδη ενός εκατομμυρίου.

Πηγή: pelop.gr