Σε θρίλερ εξελίχθηκε η δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Σουηδίας με πολλά πρωτοκλασάτα ονόματα να τίθενται εκτός διεκδίκησης! Πρωτοπόρος ο Εσπέκα Λάπι.

Ο Φιλανδός της Hyundai κατάφερε να ξεπεράσει τον Κατσούτα της Toyota στο απογευματινό σκέλος και να πάρει την πρώτη θέση στο τέλος της ημέρας.

Ωστόσο η ημέρα σημαδεύτηκε από τα προβλήματα που έπληξαν τα φαβορί του αγώνα. Η βαριά χιονόπτωση που προηγήθηκε του πρωινού σκέλους έθεσε σε δύσκολη θέση τα πληρώματα που ξεκινούσαν μπροστά σήμερα. Λόγω του φρέσκου χιονιού, οι πρώτοι οδηγοί άνοιγαν, ουσιαστικά, δρόμο στους επόμενους.

Οι πιο τύχεροι (ή πιο προνοητικοί) έφτασαν στο τέλος της ημέρας έχοντας χάσει πολύ χρόνο στις 7 δοκιμασίες της ημέρας. Όσοι προσπάθησαν, όμως, να κάνουν το κάτι παραπάνω το πλήρωσαν ακριβά. Αυτό ισχύει για τους Ροβάνπερα και Τάνακ οι οποίοι διέπραξαν λάθη που τους έθεσαν εκτός μάχης.

Ο Φιλανδός της Toyota είχε έξοδο στην 4η ειδική που προξένησε ζημιά στο πίσω μέρος τους Yaris ενώ ο Τάνακ είχε τετ-α-κε στην ίδια δοκιμασία που του απέφερε σοβαρή βλάβη στο εμπρός μέρος του i20. Προβλήματα είχε επίσης ο Έβανς με το παρακείμενο χιόνι εκατέρωθεν των διαδρομών.

Ο Νεβίλ αντιμετώπισε ζήτημα με τον κινητήρα του Hyundai με αποτέλεσμα να πάρει ποινή (λόγω καθυστερημένης άφιξης) 40 δευτερολέπτων. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είναι μόλις 11ος!

Έτσι ο Λάπι οδηγώντας αλάνθαστα είναι στην κορυφή με τον Κατσούτα δεύτερο. Τρίτος είναι ο Σόλμπεργκ (!) με Skoda Fabia WRC2 ενώ οι Φουρμό και Έβανς συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.


Η πρώτη δεκάδα μετά την δεύτερη ημέρα

Πηγή: www.newsauto.gr