Θύμισε εποχές lockdown η συνάντηση που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με νέους πρεσβευτές ξένων χωρών.

Για «υγειονομικούς λόγους», ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, δέχτηκε τα διαπιστευτήρια των νέων πρεσβευτών – μεταξύ τους και η Ελληνίδα Αικατερίνη Ξαγοράρη – από μεγάλη απόσταση, που θυμίζει την εποχή της πανδημίας της νόσου Covid.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο Πούτιν υποδέχθηκε τους νέους πρεσβευτές στη Ρωσία με τον ίδιο να βρίσκεται στην άλλη άκρη της αίθουσας. Ξεκίνησε την ομιλία του σε απόσταση 21,3 μέτρων από τους παρευρισκόμενους, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα με τον ίδιο να επικαλείται υγειονομικούς λόγους.

«Για τον νέο πρεσβευτή της Βρετανίας στη Μόσχα, ήταν μία άβολη στιγμή που παρέπεμπε στην εποχή του lockdown και των άλλων αυστηρών μέτρων που υιοθετήθηκαν παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου Covid», σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος.

Aν και ο Ρώσος πρόεδρος φάνηκε να επιδιώκει τη βελτίωση των σχέσεων Μόσχας – Λονδίνου, κάνοντας λόγο για «αλλαγή προς το καλύτερο», στη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αλέξανδρος ο Μέγας», το γεγονός ότι κράτησε αποστάσεις την ώρα της ομιλίας του, επικρίθηκε δριμύτατα από τα βρετανικά ΜΜΕ.

Το γεγονός πάντως ότι ο Πούτιν καλωσόρισε τον Βρετανό πρεσβευτή στη Μόσχα, Νάιτζελ Κέισι, χαρακτηρίζεται σαν μία εντυπωσιακή κίνηση του Ρώσου προέδρου, δεδομένου ότι πολλοί Ρώσοι πολιτικοί και εξέχοντες εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης έχουν απειλήσει το Λονδίνο με πυρηνικές επιθέσεις εάν συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία εν μέσω πολέμου.

Πηγή: protothema.gr