Η σχετική ανακοίνωση έγινε χθες από τον ΟΣΕ, μαζί με άλλες αποφάσεις που έλαβε το νέο ΔΣ του οργανισμού, που συνήλθε εκτάκτως την περασμένη Παρασκευή.

Σε επαναλειτουργία, από σήμερα, ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος, Διακοπτού – Καλαβρύτων ήταν μια από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβε το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ, πρόεδρος του οποίου τοποθετήθηκε ο Γιάννος Γραμματίδης.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε χθες από τον ΟΣΕ, μαζί με άλλες αποφάσεις που έλαβε το νέο ΔΣ του οργανισμού, που συνήλθε εκτάκτως την περασμένη Παρασκευή.

Σχολιάζοντας τις πρώτες αποφάσεις της νέας διοίκησης του Οργανισμού, ο πρόεδρός του Γιάννος Γραμματίδης επισημαίνοντας τη σημασία τους, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ξαναβάζουμε στις ράγες τον Οδοντωτό Διακοπτού – Καλαβρύτων από τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου και επαναλειτουργούμε το τρενάκι τού Πηλίου, τον γνωστό μας ‘’Μουτζούρη’’ που θα λειτουργεί από τη Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί η Διοίκηση του ΟΣΕ με έργα συνολικού κόστους 2,48 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε στον Οργανισμό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε λειτουργία από σήμερα ο Οδοντωτός - Δείτε τα δρομολόγιαΙδιαίτερα για την εξασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας τού Οδοντωτού που περνά από δύσβατες περιοχές, ο Οργανισμός παίρνει άμεσα προληπτικά τεχνικά μέτρα για την αποφυγή περιπλοκών έτσι ώστε να ενισχύσει αιτιολογημένα το αίσθημα ασφαλείας των ταξιδιωτών. Με τα δύο αυτά εμβληματικά έργα ο ΟΣΕ όχι μόνο διευκολύνει την διακίνηση ταξιδιωτών στις μαγευτικές περιοχές των Καλαβρύτων και του Πηλίου, αλλά συμβάλλει και στην τουριστική τους ανάπτυξη μέσα στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου προγράμματός του ενίσχυσης και προβολής των τουριστικών και πολιτιστικών δυνατοτήτων της χώρας

Τέλος, εκφράζω τις ευχαριστίες μου στα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου που σήκωσαν τα μανίκια για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα τού Οργανισμού και του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, στον διευθύνοντα σύμβουλο Παναγιώτη Τερεζάκη και στο κάθε φύσεως προσωπικό τού Οργανισμού πού με ζήλο και εργατικότητα συμβάλλουν αποφασιστικά στη μεγάλη και πατριωτική αυτή προσπάθεια».

Πηγή: pelop.gr