Με ένα απίστευτο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι οι ιερωμένοι, στην Παναγία την Τρυπητή, στο Αίγιο, όταν ήχησε συναγερμός στο ναό και έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει.

Οι θρασύτατοι δράστες είχαν ήδη εγκαταλείψει το σημείο, λόγω του συναγερμού, αλλά είχαν προλάβει να αρπάξουν τάματα που ήταν κρεμασμένα γύρω από την Αγία Εικόνα της Παναγίας.

Όλα συνέβησαν στις δύο με δυόμιση τα ξημερώματα. Οι διαρρήκτες, που πιθανολογείται πως ήταν δύο, εισέβαλαν από ένα μικρό παράθυρο ενώ χρειάστηκε να κόψουν κάγκελα για να μπορέσουν να περάσουν στο εσωτερικό και να πλησιάσουν την Εικόνα της Παναγίας που ήταν και ο βασικός τους στόχος!

Όμως το ότι τέθηκε σε λειτουργία ο συναγερμός στάθηκε εμπόδιο στην προσπάθειά τους, παρ’ όλα αυτά, προτού τραπούν σε φυγή πρόλαβαν να πάρουν μαζί τους όσα τάματα ήταν όχι εντός της Εικόνας, αλλά γύρω από αυτήν.

Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και αστυνομικοί της Ασφάλειας του Αιγίου έκαναν έλεγχο στο χώρο ενώ έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό ευρύτερα στον Νομό και σε όμορες περιοχές με επείγον σήμα που εστάλη σε Αστυνομικές Διευθύνσεις, με σκοπό τον εντοπισμό των θρασύτατων δραστών.

Πηγή: aigiovoice.gr