Στα Τίρανα για την Ετήσια Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40 / Balkan Cities Network B40 μετέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης, ως Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου της CPMR.

Το Δίκτυο B40, το οποίο ιδρύθηκε με τη συμβολή 23 αρχηγών πόλεων, στοχεύει να φέρει κοντά τις τοπικές κυβερνήσεις των χωρών των Βαλκανίων. Στη Σύνοδο Κορυφής ο Δήμαρχος του Δήμου Τιράνων  Erion Veliaj ως οικοδεσπότης της Συνόδου υποδέχθηκε δημάρχους και αντιπροσωπείες από 54 βαλκανικές πόλεις εκφράζοντας την ανάγκη για άμεση και διαρκή επικοινωνία.

«Συζητήσαμε για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τη δυνατότητα εξεύρεσης κοινών λύσεων σε τοπικά προβλήματα και πιθανούς τρόπους συνεργασίας. Είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα σύμφωνο συνεργασίας υπέρ μιας Στρατηγικής για την Μακροπεριφέρεια της Μεσογείου. Οι περιφέρειες της Μεσογείου, μαζί με τους Δήμους, πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εργαστούν μαζί σ’ ένα κοινό πλαίσιο για να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες που εκπροσωπούν», τόνισε ο κ. Ζαΐμης.

Στο πλαίσιο της Συνόδου ο κ. Ζαΐμης συνομίλησε με τους Δημάρχους Αθηναίων Χάρη Δούκα, Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, Πέλλας Στάθης Φουντουκίδη, Ορεστιάδας Διαμαντή Παπαδόπουλο καθώς και  με τον Δήμαρχο Κωνσταντινουπόλεως Εκρέμ Ιμάμογλου