Στην ετήσια  άσκηση επί χάρτου «Πυρσός» 2024, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Πάτρας, αλλά και σε άλλα σημεία των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων  της Περιφέρεις Δυτικής Ελλάδας, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης μαζί με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Νικόλαο Γυφτάκη.

Αντικειμενικός σκοπός των ασκήσεων αυτών είναι η διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, της επάρκειας και συντονισμού των δράσεων μεταξύ των φορέων, αλλά και η αξιολόγηση των αναθεωρημένων – επικαιροποιημένων επιχειρησιακών σχεδίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης δήλωσε: «Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και συγκεκριμένα το τμήμα Πολιτικής Προστασίας είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση. Βρισκόμαστε κοντά στους Πυροσβέστες και είμαστε περισσότερο έτοιμοι για την αντιμετώπιση της θερινής περιόδου και, κυρίως, της αντιπυρικής. Συγχαρητήρια, στον Περιφερειακό Διοικητή Δυτικής  Ελλάδος Βασίλη Σολδάτο και στα στελέχη της Πυροσβεστικής για την επιτυχημένη παρουσίαση της άσκησης «Πυρσός».