Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα σε κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης είχε ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος. Στη συνάντηση που συμμετείχαν επίσης η Αντιπρύτανις Φοιτητικής Μέριμνας κα Ελένη Αλμπάνη και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης κ. Παύλος Αβραμίδης συζητήθηκαν κομβικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία του ιστορικού Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αχαΐας και της Ελλάδας.

 Ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας μετά την ψήφιση του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που όπως ανέφερε ο Αχαιός βουλευτής καταστρατήγησε το Σύνταγμα, το δημογραφικό πρόβλημα των τμημάτων των πανεπιστημίων της περιφέρειας που αγγίζει και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, το συνεχώς μειούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό, αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομών που το Πανεπιστήμιο θέλει να δρομολογήσει και η Πολιτεία σε όλους τους βαθμούς διοίκησής της κωφεύει, τέθηκαν στο τραπέζι.

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος δεσμεύτηκε να επαναφέρει άμεσα στη Βουλή το ζήτημα της πρόβλεψης περισσότερων μελών ΔΕΠ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και να θέσει το θέμα της επιτάχυνσης και ολοκλήρωσης της του νέου εστιατόριο της φοιτητικής εστίας, που οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών προτείνουν με ολοκληρωμένο σχέδιο και μελέτη.