Στον Ιωάννη Καποδίστρια, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, ήταν αφιερωμένη η σημερινή εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο των Υπαλλήλων της Βουλής, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας.

Την εκδήλωση άνοιξε με την προσφώνησή του ο πρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής, κ. Σπυρίδων Δημοσχάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη, διαχρονική σημασία της σημερινής επετείου, τονίζοντας πως «στην ανύψωση του πνευματικού επιπέδου των Ελλήνων και την προετοιμασία τους για εθνική αποκατάσταση, όπως και στην ανάπτυξη του φιλελληνισμού, συνέβαλε η δημιουργία της “Φιλομούσου Εταιρείας” στη Βιέννη το 1814 από τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον πρώτο Έλληνα Ευρωπαϊστή».

Τον πανηγυρικό της μέρας με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος Έλληνας Ευρωπαϊστής», εκφώνησε η Δρ. Δήμητρα Κοσμοπούλου, από τον Τομέα Ενημέρωσης και Προβολής του Κοινοβουλευτικού Έργου, του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής. Αφού σκιαγράφησε όλη την αξιοθαύμαστη πορεία του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας και την προσφορά του στον αγώνα των Ελλήνων για την κατάκτηση της ελευθερίας τους, επεσήμανε πως «υπήρξε ό,τι μεγάλο και ωραίο έχει να παρουσιάσει η σύγχρονη Ελλάδα» υπογραμμίζοντας πως «στο πρόσωπό του ενσαρκώνεται ο πολιτικός πολιτισμός». Όπως τόνισε, «ολόκληρη η δραματική ζωή του και το τεράστιο έργο του αποτελούν μία ευθεία, χωρίς τεθλασμένες, μία πορεία αδιάκοπης εθνικής προσφοράς, χωρίς διακυμάνσεις, μία πορεία θυσίας χωρίς όρια».

Την εκδήλωση πλαισίωσε με τραγούδια στο πνεύμα της ημέρας η Μικρή Χορωδία Αποφοίτων Λεοντείου Σχολής Αθηνών Vox Fortis, ενώ ποιήματα του φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα απήγγειλε ο ηθοποιός Δημήτρης Μάριζας.

Στον εορτασμό της εθνικής μας επετείου παρέστησαν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κ.κ. Αθανάσιος Μπούρας και Βασίλειος Βιλιάρδος, βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής.