“Η προετοιμασία μετράει ΦΟΥΛ!

Επί ποδός βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός με τα συνεργεία να προετοιμάζουν όλα όσα θα χρειαστούν οι Περισσότεροι από 11 χιλιάδες κόσμος που θα βρεθούν στο Χελμό. 

Όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου κ. Αλέξης Άγριος, έχει ληφθεί ότ,ι ακριβώς είναι απαραίτητο για να μην προκύψει το παραμικρό πρόβλημα.

Θα υπάρχει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όλο το 24ωρο, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, υγειονομικό προσωπικό στο ιατρείο του Χιονοδρομικού και θα είναι σε επιφυλακή και το Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Επίσης, σε συνεργασία με την Αστυνομία και τον Δήμο θα υπάρξουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όπως και παρουσία ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει ώστε να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, έχοντας πραγματοποιήσει αρκετές συσκέψεις για την ασφάλεια των επισκεπτών, τις μετακινήσεις και όλα όσα επιβάλλονται για να έχει την ίδια επιτυχία όπως και το περσινό φεστιβάλ

Ο Αλέξη Άγριος, μας επισήμανε: «Είμαστε έτοιμοι για να υποδεχτούμε τους χιλιάδες επισκέπτες. Η προετοιμασία έχει πάει εξαιρετικά, όλη η ομάδα έχει κάνει ότι είναι απαραίτητο και θα καλωσορίσουμε τον κόσμο με στόχο μετά την περυσινή εμπειρία, φέτος να περάσει ακόμα καλύτερα. Στόχος μας είναι το Helmos Mountain Festival να γίνει θεσμός και να κάνουμε ένα άνοιγμα προς την καλοκαιρινή σεζόν με όπλο τον εναλλακτικό τουρισμό».
Μεταφορά με λεωφορεία

Στην αρχή των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού θα υπάρχουν τα λεωφορεία.
Ο κόσμος θα πρέπει να κάνει χρήση των λεωφορείων γιατί με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει ευκολία στις μετακινήσεις και θα αποφευχθεί ο συντονισμός στο οδικό δίκτυο.
Φέτος ο αριθμός των λεωφορείων θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος και τα δρομολόγια θα είναι συνεχιζόμενα και μέχρι πολύ μετά την λήξη των συναυλιών.

Ο αναβατήρας Αχιλλέας θα είναι ανοιχτός όλες τις μέρες του φεστιβάλ και όλο το 24ώρο. Ο συγκεκριμένος αναβατήρας θα εξυπηρετήσει αφενός όλους του επισκέπτες ή αυτούς που μένουν στο κάτω κάμπινγκ και θα θελήσουν να κάνουν μια βόλτα.
Για όσους μείνουν στο ALPINE CAMBING στο πάνω μέρος του χιονοδρομικού 1860 μέτρα θα υπάρχει δωρεάν η χρήση του αναβατήρα.

Το 2ο Helmos Mountain Festival επιφυλάσσει και φέτος ένα τετραήμερο γεμάτο με αναρίθμητες υπαίθριες δραστηριότητες, με πολλές διασκεδάσεις και φυσικά με πολλές μουσικές.

«Φέτος υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας σε ακόμα καλύτερες συνθήκες. Το Χιονοδρομικό Κέντρο, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε τροχιά ριζικής αναβάθμισης μ’ ένα έργο που συνολικά υπερβαίνει τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ στα σχέδια μας είναι κι άλλες σημαντικές παρεμβάσεις που με πόρους απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης θα ενισχύσουν το δίκτυο υποδομών και δυνατοτήτων του Κέντρου. Με σκοπό τον Τουρισμό τεσσάρων εποχών» αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Και προσθέτει ότι το επιτυχημένο παράδειγμα του Helmos Mountain Festival δείχνει την δυναμική που έχει το Χιονοδρομικό Κέντρο όχι μόνο ως υποδομή ταυτόσημη με τον χειμερινό Τουρισμό αλλά «κι ως σημείο αναφοράς δώδεκα μήνες το χρόνο, ως προορισμός που γενναιόδωρα δίνει στον επισκέπτη του τη δυνατότητα να έρθει σ’ επαφή με το βουνό, να γνωρίσει το βουνό, να ψυχαγωγηθεί εκεί, ν’ αθληθεί, να χαρεί τις ομορφιές του και να πληροφορηθεί τις παραδόσεις και τον πλούτο του».

Παράλληλα, η διοργάνωση του Φεστιβάλ Βουνού του Χελμού κι η προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών απ’ όλη τη χώρα ενισχύει σημαντικά την τοπική οικονομία τόσο στο σκέλος των δραστηριοτήτων που αναφέρονται στον Τουρισμό όσο και ευρύτερα σε κάθε πτυχή της οικονομικής δραστηριότητας. «Αλλά, πέραν αυτού, το Φεστιβάλ εξελίσσεται και σ’ ένα μόνιμο πόλο τουριστικής προβολής όλου του Δήμου Καλαβρύτων, κάτι που είναι ένα παράλληλο αλλά πολύ σημαντικό όφελος για την περιοχή μας και όχι μόνο», επισημαίνει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

«Η καλή προετοιμασία που έχει προηγηθεί, η μεθοδική δουλειά κι η επίμονη προσπάθεια από μέρους όλων των συντελεστών που εμπλέκονται στη διοργάνωση προμηνύουν ότι το φετινό Φεστιβάλ θα είναι ακόμα καλύτερο» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

Υπογραμμίζοντας επιπλέον ότι «μεγάλο μέρος της επιτυχίας του Φεστιβάλ, ίσως το μεγαλύτερο, οφείλεται και στο γεγονός ότι οι συνδημότες μας απ’ την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν τη διοργάνωση. Την αντιμετώπισαν ως δική τους υπόθεση και βοήθησαν αποφασιστικά ώστε να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Είχαμε πει ως Δήμος ότι το Φεστιβάλ θα καθιερωθεί, θα γίνει θεσμός και κάθε χρόνο θα γίνεται και καλύτερο. Και το τηρούμε αυτό στο ακέραιο. Θέλω να ευχηθώ σ’ όλους τους επισκέπτες μας, σ’ όλους τους φίλους του Χελμού που μάς έρχονται απ’ όλη την Ελλάδα, καλή διαμονή στο Δήμο Καλαβρύτων και καλή διασκέδαση στο Φεστιβάλ μας».