Με πολλές σημαντικές διεθνείς συμμετοχές πραγματοποιήθηκε και φέτος το 5ο «Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας με τίτλο Αόρατοι Άνθρωποι | Αόρατες Σκέψεις, Invisible People | Invisible Thoughts.

Τη διοργάνωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας και εκδότης Φωκίων Ζαΐμης. «Η Πάτρα μεταμορφώθηκε σ’ ένα ποιητικό καμβά με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών.  Η διεθνής δημοσιοποίηση ενός τέτοιου φεστιβάλ, αποτελεί μέγιστη πολιτιστική προσφορά και προβολή της Περιφέρειάς μας διεθνώς. Προσωπικά είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση, σε κάθε ιδέα που ενισχύει κάθε μορφή τέχνης. Η αφετηρία, η βάση κάθε μορφής τέχνης, είναι η ποίηση και η μαγεία. Εάν στηρίξουμε τους καλλιτέχνες μας, στηρίζουμε τον πολιτισμό μας», δήλωσε κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Ζαΐμης.

Ο κύκλος των ποιητικών αναγνώσεων ξεκίνησε με το περίφημο ποίημα “Therapy with Antigoni” της συγγραφέως Ginger Zaimis ενώ εξαιρετική ήταν και η παράσταση των Meta-i-dolls που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γ’ Εργαστήριο Γλυπτικής της ΑΣΚΤ και τον καθηγητή Γιάννη Μελανίτη.

Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε με την υποστήριξη του Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενώ την επιμέλεια της όμορφης εκδήλωσης ανέλαβε η Λιάνα Ζώζα. Η πραγματοποίησή του ήταν αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας του Προέδρου του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης, Καθηγητή Τριαντάφυλλου Κωτόπουλου, του Προέδρου του Γραφείου Ποιήσεως Αντώνη Σκιαθά, των φορέων της διοργάνωσης Γραφείον Ποιήσεως, culturebook.gr, Επίκεντρο Συν Πάτρας, Cube Gallery, της επιστημονικής επιτροπής και της πολυμελούς οργανωτικής επιτροπής και πάντα σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα των Διεθνών Φεστιβάλ Ποίησης.