Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα αναφορικά με την πορεία του Πρωτοδικείου Αιγίου ενόψει της εφαρμογής του νέου δικαστικού χάρτη της χώρας, όπως προέκυψε από την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος με τον υφυπουργό αρμόδιο για το ζήτημα κ. Ιωάννη Μπούγα. 

Στη σύσκεψη, στην οποία ήταν επίσης παρόντες ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, η νομική σύμβουλος του δημάρχου κα Παναγιώτα Παπαδοπούλου και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κ. Γιώργος Μπέσκος. Ο κ. Καλογερόπουλος εξέθεσε αναλυτικά στον υφυπουργό τις θέσεις όπως εκφράζονται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που του επιδόθηκε αρμοδίως και τόνισε ότι πληρούνται όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις ώστε να διατηρηθούν και οι δύο βαθμοί δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Αιγίου (Πολυμελές και Τριμελές).

Ο κ. Μπούγας εμφανίστηκε πολύ καλά ενημερωμένος για το θέμα και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία συγχώνευση του Πρωτοδικείου Αιγίου, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί και με τους δύο βαθμούς δικαιοδοσίας του (Πολυμελές και Τριμελές) ούτε προβλέπεται κάποια αλλαγή στις οργανικές θέσεις των υπαλλήλων. Ουσιαστικά τα τρία Πρωτοδικεία Πατρών, Αιγίου και Καλαβρύτων θα υπάγονται σε ένα ενιαίο Πρωτοδικείο Αχαΐας, από όπου θα κληρώνονται δικαστές για να εκδικάζουν τις υποθέσεις, όπως σημείωσε ο υφυπουργός ξεκαθαρίζοντας ότι το Πρωτοδικείο Αιγίου δεν θα μετατραπεί σε μεταβατικό ή περιφερειακό. 

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι από όσα ακούσαμε από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Μπούγα, ο οποίος άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις μας και μας διαβεβαίωσε για την ουσιαστική διατήρηση του Πρωτοδικείου Αιγίου ως έχει» σημειώνει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, συμπληρώνοντας: «Εμείς βεβαίως θα συνεχίσουμε διεκδικητικοί και αποφασιστικοί με τις απαραίτητες παρεμβάσεις μας και με αγωνιστική διάθεση, ώστε να δούμε στην πράξη την επιβεβαίωση των δεσμεύσεων του κ. Μπούγα.

Μέχρι τότε καλώ όλους τους πολίτες σε επαγρύπνηση καθώς και στην παναιγιάλεια συγκέντρωση της Παρασκευής.»