Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, συναντήθηκε, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα με αντικείμενο συζήτησης τα τρέχοντα θέματα του Πανεπιστημίου. 

Συγκεκριμένα ο Πρύτανης ενημέρωσε την Υφυπουργό, για την πορεία εξέλιξης της ίδρυσης παραρτήματος του Πανεπιστημίου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, το οποίο θα τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων καθώς και της ίδρυσης 8ης ξενόγλωσσης σχολής Ολυμπιακών Σπουδών, στην Αρχαία Ολυμπία, επιπλέον των 7 σχολών που ήδη λειτουργούν.

Επί τάπητος τέθηκαν η ίδρυση του Μεταπτυχιακού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών με τον τίτλο «Hotel and Food Management» αλλά και της Μεταλυκειακής Σχολής Οίνου και Αμπέλου, και τα δυο στην περιοχή του Αιγίου. 

Από την πλευρά της η Υφυπουργός, ως και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, συμφώνησε να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ιδρύματος, προκειμένου να δημιουργηθούν σημαντικά οφέλη στην περιοχή της Αχαΐας και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας.