Ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος συναντήθηκε  την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 με τη Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) κα Αθηνά Καρτάλου και τη Διευθύντρια του Hellenic Film Commission,  Σταυρούλα Γερονυμάκη στα γραφεία του ΕΚΚ στην Αθήνα.

Η συνάντηση έγινε για την οργάνωση λειτουργίας του Αυτοτελούς Γραφείου Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγώγων (Film Office) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο κ.Μπονάνος με την υπεύθυνη του Film Office,  Θεανώ Βούρτση, ενημερώθηκαν από τα στελέχη του ΕΚΚ για τις δυνατότητες προβολής, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις συνεργασίες που θα οδηγήσουν στην επιτυχημένη λειτουργία του νεοσύστατου γραφείου. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά στο να αναδειχτούν οι δυνατότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην εγχώρια και διεθνή αγορά του οπτικοαουστικού κλάδου. 

Ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης, δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας βάζει ένα ακόμα στοίχημα για την προβολή και την εξωστρέφεια της Δυτικής Ελλάδας, αυτή τη φορά στον πολλά υποσχόμενο τομέα του οπτικοακουστικού κλάδου.  Η συνεργασία του Film Office της Π.Δ.Ε. με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων: στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας,  στην αναβάθμιση του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος και στην αποτελεσματική προβολή της Δυτικής Ελλάδας στο εξωτερικό. Στόχος μας είναι η ανάδειξη της περιοχής σε προορισμό σημαντικών κινηματογραφικών και γενικά οπτικοακουστικών παραγώγων».