Προειδοποιητικό ξεκάθαρο μήνυμα προς αχαιούς πολιτικούς και τη Βουλή, για το νομοθέτημα των ομόφυλων ζευγαριών. Τι θα πράξει η Εκκλησία έναντι όσων ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Προειδοποιητικό μήνυμα προς τους αχαιούς εκπροσώπους στην κυβέρνηση και στο Κοινοβούλιο αναφορικά με το νομοθέτημα για τον «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών έστειλε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμος μέσω του Peloponnisos FM 104,1.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Μαζί στον… αέρα!» κι αφού ερωτήθηκε για το τι θα πράξει η Εκκλησία έναντι όσων εκλεγμένων ψηφίσουν το νομοσχέδιο, ο Σεβασμιώτατος απάντησε ξεκάθαρα: «Μη με ρωτάτε τι θα κάνουμε εμείς με αυτούς, αλλά τι θα κάνουν αυτοί με εμάς. Πώς θα μας αντικρίσουν στα μάτια; Στην εκδήλωση στον “Απόλλωνα” στο Αίγιο, από τους αχαιούς βουλευτές ήταν μόνον ο κ. Τσιρώνης της Νίκης. Ερχονται πριν από τις εκλογές να μας ζητήσουν την ψήφο και να πάρουν ευλογία. Νομίζουν ότι επειδή θα μας δώσουν 100 κιλά πατάτες ή 200 κιλά λάδι ή 5.000 ευρώ, έτσι θα μας κάμψουν; Εμείς ως Ποιμένες θα τους αντιμετωπίσουμε όπως μας διδάσκει ο Χριστός. Αυτοί, όμως, πώς θα αντιμετωπίσουν τον λαό και τον Χριστό; Εμείς τους βάλαμε εκεί όχι για την καρέκλα, αλλά για να υποστηρίξουν τον λαό. Τους είπαμε να πράξουν όσα τους λέει η Χριστιανική συνείδησή τους».

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, ο οποίος δανείστηκε τον χαρακτηρισμό «βδελυρότερο νομοσχέδιο» που είχε χρησιμοποιήσει και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ήταν χείμαρρος στις τοποθετήσεις του. «Πικραίνομαι με τους ανθρώπους που δεν μπορούν να κατανοήσουν τη φωνή μας. Εμείς δεν διώχνουμε κανέναν από την Εκκλησία. Δυστυχώς υπάρχει έλλειψη κατήχησης και στα σχολεία και στις οικογένειες. Υπάρχει, όμως, και το ισχυρό λόμπι των ΛΟΑΤΚΙ, το οποίο δηλητηριάζει τον λαό μας. Το αποτέλεσμα είναι η μειοψηφία να καπελώνει την πλειοψηφία. Ολο αυτό θα μπορούσε να λυθεί με το Σύμφωνο Συμβίωσης. Χτυπούν τον ιερό θεσμό και μυστήριο του γάμου. Το πρώτο θαύμα του Χριστού έγινε στον γάμο στην Κανά της Γαλιλαίας. Ο γάμος είναι μέγα μυστήριο κατά τον Απόστολο Παύλο και ευλογημένο από τον Θεό. Πώς θα δεχθούμε, λοιπόν, γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων; Αντιδρούμε από αγωνία, γιατί μπορούν να προκύψουν ακόμη χειρότερα προβλήματα. Το ξέρετε ότι έχουν καταργήσει, πλέον, τον όρο συζυγία; Μπορεί σήμερα το πρωί ένας άντρας να σηκωθεί και να πει ότι είναι γυναίκα και μια γυναίκα να πει ότι είμαι άντρας. Αυτό είναι κατοχυρωμένο με νόμο. Δεν βλέπετε ότι οι αγρότες και οι φοιτητές έχουν βγει στον δρόμο, όχι μόνον στη χώρα μας, αλλά και πανευρωπαϊκά; Τα έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα; Ο κ. Βορίδης είπε ότι θα μπορούσε να λυθεί το θέμα με το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Δεν θεωρώ ότι η κυβέρνηση δέχεται κάποια πίεση απ΄ έξω. Το θέλει και το κάνει. Αλλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως οι Βαλτικές χώρες, η Βουλγαρία, η Κύπρος κ.ά., δεν δέχονται αυτό το νομοσχέδιο και το απορρίπτουν. Γιατί δεν μας το είχαν πει πριν τις εκλογές; Γιατί δεν δέχονται να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουμε; Μόνο για τα χρήματα της Εκκλησίας και την περιουσία της μας θέλουν; Και η πνευματική μας περιούσια; Η Χριστιανική μας ηθική να πηγαίνει στην άκρη; Ολοι μας στην Εκκλησία ανησυχούμε για το τι πατρίδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας, σε τι κοινωνία θα μεγαλώσουν; Βλέπουμε παρελάσεις των ομοφυλόφιλων και βλαστημούν τον Χριστό. Δεν είναι ρατσιστική πράξη αυτή που έκαναν στον Μητροπολίτη Λαρίσης. Αν εμείς κηρύξουμε το ιερό Ευαγγέλιο θα μας πουν Μουτζαχεντίν ή ομοφοβικούς. Εμείς σαν κληρικοί δεν δεχόμαστε ανθρώπους με τέτοια πάθη και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να τους θεραπεύσουμε πνευματικά; Δεν συνδιαλεγόμαστε με όλους τους ανθρώπους; Δεν έχουμε δεχθεί τέτοιους ανθρώπους στο πετραχήλι μας; Χαιρόμαστε να έρχονται σε εμάς, θέλουμε να τους στηρίζουμε πνευματικά για να έρθουν στον σωστό δρόμο».

Και ο Ιεράρχης της γειτονικής μας Μητρόπολης κατέληξε εξίσου αιχμηρός: «Αυτοί οι ίδιοι που τώρα υπερασπίζονται αυτό το νομοσχέδιο σε λίγα χρόνια θα μας ζητάνε τη βοήθειά μας για να σώσουμε τα παιδιά τους. Το λόμπι των ΛΟΑΤΚΙ σκέπτεται πολύ πονηρά. Παίζει με τις λέξεις. Ομόφυλος είναι αυτός που ανήκει στην ίδια φυλή. Ομοφυλόφιλος είναι αυτός που θέλει ερωτικές σχέσεις με το ίδιο φύλο. Δεν βλέπετε ότι η γυναίκα γίνεται εργοστάσιο παραγωγής παιδιών; Πού είναι οι φεμινιστικές οργανώσεις; Πού είναι οι γυναίκες να διαμαρτυρηθούν; Ευτελίζεται η ζωή και το πρόσωπο του ανθρώπου. Ντρέπομαι να βλέπω φωτογραφίες με άνδρες να έχουν στήθος και να θηλάζουν παιδιά. Ο Διάβολος είναι! Προσευχόμαστε μέχρι την τελευταία στιγμή ο Θεός να τους φωτίσει και να μην το ψηφίσουν. Για το θέμα των βαπτίσεων με βρίσκει σύμφωνο η άποψη του Μακαριώτατου. Ας μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά, ας αποκτήσουν την εμπειρία και ας αποφασίσουν μόνα τους τι θέλουν να κάνουν. Πώς θα μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά; Με ποια ηθική; Σίγουρα όχι με τη Χριστιανική, όχι με νουθεσία Κυρίου. Κι αυτό θα το δούμε ποιμαντικά το επόμενο διάστημα. Δεν το κάνουμε για να τιμωρήσουμε, αλλά για να διδάξουμε αυτά τα ζευγάρια».

Πηγή: pelop.gr