Καθ’  όλη τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος βρέθηκε κοντά στους νέους και τα παιδιά, συναισθανόμενος και αφουγκραζόμενος ως Πνευματικός Πατέρας τις αγωνίες, τα προβλήματα και τις δυσκολίες τους, και απευθύνοντάς τους λόγους πατρικούς και εγκάρδιους.

Επισκέφθηκε Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια στην Αιγιάλεια και στα Καλάβρυτα, όπου τέλεσε το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου είτε κάλεσε τους μαθητές να προσέλθουν στις Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες, όπου ο ίδιος ιερούργησε σε κεντρικούς Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως. Συζήτησε γόνιμα και δημιουργικά με τους  ίδιους τους μαθητές, τους Δασκάλους, τους Καθηγητές, αλλά και τους Γονείς σχετικά με θέματα που αφορούν στους νέους και το μέλλον τους, την εκπαίδευση, την οικογένεια και την ανάγκη προσανατολισμού της ζωής στο πρόσωπο του Χριστού, που εγγυάται τη χαρά της ζωής.

Προέτρεψε τα παιδιά να έχουν πίστη και να προσεύχονται με όλη την καρδιά τους στον Χριστό, διότι μόνο με την χάρη Του θα μπορούν να αντιμετωπίζουν κάθε δυσκολία. Επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο στη ζωή μας πρέπει να είναι η συνάντησή μας με τον Αναστάντα Κύριο, που πάντοτε θα βρίσκεται δίπλα μας ως ο πιο πιστός φίλος, πατέρας και αδελφός μας, συμβούλευσε τους μαθητές να μην απελπίζονται από τις δυσκολίες που συναντούν στη ζωή τους, διότι με τη Χάρη του Χριστού μετατρέπονται σε ευλογίες που μας φέρνουν πιο κοντά σε Αυτόν και μας καθιστούν πνευματικά ώριμους, ενώ τους παρότρυνε να προσέρχονται στο Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως, για να εναποθέτουν τα βάρη της καρδιάς τους και, μετά τη συγχωρητική ευχή του Πνευματικού, να προσέρχονται στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, για να κοινωνήσουν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, το οποίο μας ενώνει μαζί Του και μας χριστοποιεί, καθώς μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να βιώσουμε το γεγονός της Αναστάσεως και της νίκης κατά του θανάτου. Επίσης ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η τοπική μας Εκκλησία και προ πάντων ο ίδιος, ως Πνευματικός Πατέρας, θα είναι πάντοτε κοντά τους, συνοδοιπόροι και αλληλέγγυοι στον αγώνα της ζωής τους για πρόοδο και ευημερία κατά Χριστόν.

Αποκορύφωμα των συναντήσεων αυτών υπήρξε η Σύναξη των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων μαζί με τους γονείς τους στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Φανερωμένης στο Αίγιο, παρουσία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους γονείς για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή Του, καθώς επίσης και για τον κοπιώδη αγώνα τους, πνευματικό και υλικό, προκειμένου να αναθρέψουν εν νουθεσία Κυρίου τα παιδιά τους, να τους δώσουν αρχές και αξίες και να καλλιεργήσουν τη θερμή τους πίστη στον Χριστό και την Εκκλησία Του. “Σε μια εποχή που η πίστη μας διώκεται, που η ελληνορθόδοξη παράδοση περιθωριοποιείται, οι αξίες και τα ιδανικά καταρρέουν, είναι παρήγορο, αλλά και ελπιδοφόρο που υπάρχουν ακόμα οικογένειες και ιδιαίτερα γονείς με σταθερό τον προσανατολισμό τους στον Χριστό και την Εκκλησία του…”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας επαίνεσε τα παιδιά για την αγάπη τους στον Χριστό, καθώς και την πρόοδό τους στο σχολείο και κατά το πέρας της Συνάξεως, τους προσέφερε ως ευλογία μία λαμπάδα για την Ανάσταση, τονίζοντας ότι, ανάβοντάς την το βράδυ της Ανάστασης, η σκέψη όλων οφείλει να είναι, επίσης, στους γονείς και ιδίως στις μητέρες των αδικοχαμένων παιδιών στα Τέμπη, ενώ κάλεσε όλους να προσευχηθούν, ώστε ο Αναστάς Κύριος να παρηγορήσει τις πονεμένες καρδιές τους.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε θερμές ευχές με όλους για καλή Ανάσταση.

      Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως