Ο.Ε.ΕΣ.Π. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 23 & 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) πραγματοποίησε διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, στην Κορώνη Μεσσηνίας το σαββατοκύριακο, 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2023.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και πήραν τον λόγο οι κάτωθι: ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την “Αγωνιστική Συνεργασία” κ. Ιωάννης Μιχαλόπουλος και ο περιφερειακός του σύμβουλος Αθανάσιος Πετράκος, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη “Πρώτα η Πελοπόννησος” κ. Ζαχαρίας Αξιοτόπουλος και κ. Διονύσιος Μουτζούρης, ο υποψήφιος δήμαρχος Πύλου – Νέστορος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” κ. Αθανάσιος Ραδιώτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Ευάγγελος Ξυγκώρος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βασιλιτσίου Μεσσηνίας κ. Γεώργιος Λυμπέρης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χώρας Μεσσηνίας κ. Σωτήριος Φωτεινόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Πετρούλιας.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Γεώργιος Βαγενάς, καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων για την παρουσία τους στη συνεδρίαση και ανέφερε, ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών, ότι για την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο απαιτείται στενή συνεργασία όλων των φορέων. Αναφέρθηκε επίσης στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, τι προβλέπει και σε ποια σημεία χρειάζεται βελτίωση καθώς και σε σειρά άλλων θεμάτων που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και πώς αυτή θα εξελιχθεί στο προσεχές μέλλον. Πιο συγκεκριμένα, κατέστη σαφές ότι, λόγω των επιπτώσεων από τις μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν την περιφέρεια της Θεσσαλίας και τις πυρκαγιές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών αλλά και της ακρίβειας που συνεχίζει να καλπάζει σε τρόφιμα, καύσιμα και ενέργεια, η οικονομία θα παραμείνει υποτονική και οι προσδοκίες για ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος θα φαντάζουν υπερβολικά αισιόδοξες.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, κ. Παναγιώτης Μαργιάννης, πήρε τον λόγο και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις 30 συλλογικότητες που συνυπέγραψαν το πάγιο αίτημα του συλλόγου για ίδρυση Σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη. Επίσης, ζήτησε να μεσολαβήσει η Ο.Ε.ΕΣ.Π. και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας προκειμένου να προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας ώστε να συζητηθεί το εν λόγω θέμα. Ακόμα μίλησε για τις υποδομές που στερείται η Κορώνη και που επηρεάζουν την ανάπτυξή της όπως είναι η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, η βελτίωση του οδικού δικτύου Φοινικούντα – Κορώνη και η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών ώστε να είναι εφικτός ο ελλιμενισμός σκαφών αναψυχής και αλιευτικών.
Τέλος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης Παναγιώτη Μαργιάννη καθώς και όλο το Δ.Σ. του για τη φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.

Εκ της Ομοσπονδίας