ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Το Δίκτυο Προοδευτικών Αριστερών Φοιτητών και με την συμμετοχή μελών των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποίησε συμβολική κινητοποίηση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Εκείνη την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, μία ημέρα μετά το ψήφισμα “χαστούκι” από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που καταδίκασε την Ελλάδα για την κατρακύλα του κράτους δικαίου επί διακυβέρνησης Ν.Δ.

 Οι φοιτητές/τριες αφού έσπασαν τα μπλόκα της αστυνομίας και ξεφτίλισαν την ασφάλεια ενός από τα καλύτερα φυλασσόμενου κτιρίου στην χώρα,  άνοιξαν πανό έξω από το πρωθυπουργικό κτίριο με σύνθημα “ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – αγώνας για δημόσια και Δωρεάν παιδεία”. Ακολούθησε η βίαιη καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εκλεγμένης συνδικαλίστριας του Φ.Σ. ΠΑΜΑΚ και του Αντιπροέδρου του Φ.Σ. Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ.

 Οι μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και καταλήψεις σε όλη την χώρα σε συνδυασμό με την σημερινή εικόνα χιλιάδων φοιτητών/τριών που βούλιαξαν την Αθήνα στην πρωινή πορεία, έχουν τρομοκρατήσει την κυβέρνηση της ΝΔ. Οι εντολοδόχοι των επιχειρηματιών της γνώσης, προσπαθούν να επιβάλουν τα ιδιωτικά ΑΕΙ με κάθε μέσο και κάθε κόστος.

 Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς την θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνη όχι μόνο για τα σημερινά γεγονότα, άλλα και το όργιο καταστολής που εξαπολύει σε μία σειρά από ΑΕΙ ολόκληρης της χώρας με πρόσφατα αυτά των συναδέλφων μας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή.

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ