Ο πρόεδρος επιχειρήσεων φιλοξενίας Κώστας Δαφαλιάς για κρατήσεις κι ευκαιρίες απόδρασης – «Διαθέσιμα δωμάτια μόνο από ακυρώσεις διαμονής»

Αυξάνεται η κίνηση επισκεπτών στα Καλάβρυτα, με τα ξενοδοχεία να έχουν πληρότητες που μέχρι χθες ξεπερνούσαν το 90%.

Είναι ενδεικτικό ότι η Hellenic Train ενισχύει τα δρομολόγια των τρένων του Οδοντωτού στη γραμμή Διακοπτό–Καλάβρυτα λόγω της επιβατικής κίνησης και για περισσότερες πληροφορίες, όσοι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν, καλό είναι να επικοινωνούν πρώρα με τα κατά τόπους εκδοτήρια, το tickets.hellenictrain.gr την εφαρμογή της εταιρείας στα κινητά, ώστε να ενημερώνονται με ακρίβεια και για τη διαθεσιμότητα θέσεων. Η εξέλιξη χαρακτηρίζεται, από τοπικούς παράγοντες, θετική, ζητώντας ωστόσο αυτή να λάβει μόνιμο χαρακτήρα για όλες τις αργίες και τα σαββατοκύριακα, καθώς στα Καλάβρυτα, τα τελευταία χρόνια, έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα, με οργανωμένες εκδρομές ή μεμονωμένους ταξιδιώτες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Καλαβρύτων Κώστας Δαφαλιάς, είπε χθες στον Peloponnisos FM 104,1 ότι οι κρατήσεις κινούνται πολύ ψηλά, ενόψει Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων και, πλέον, ελάχιστα δωμάτια είναι διαθέσιμα και αυτά λόγω ακυρώσεων της τελευταία στιγμής, για λόγους υγείας.

Οι τιμές στα καταλύματα της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων είναι σε προσιτά επίπεδα, σύμφωνα με τον κ. Δαφαλιά, χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές σε σχέση με τον περυσινό χειμώνα. Οι αυξήσεις είναι μικρές και αυτές λόγω του ενεργειακού κόστους και των αυξήσεων στις ανατιμήσεις στην αλυσίδα προϊόντων. Ετσι, ένα δίκλινο δωμάτιο κοστίζει από 70 έως 170 ευρώ, ενώ μια οικογένεια θα χρειαστεί από 110 έως 200 € ή λίγο παραπάνω, ανάλογα με τον τύπο και την κατηγορία.

Οι επιλογές των επισκεπτών είναι πάρα πολλές κι εκτός από τις ανέσεις που προσφέρει η πόλη, υπάρχουν οι εναλλακτικές επιλογές στο Χιονοδρομικό Κέντρο, τα Μοναστήρια, το Σπήλαιο Λιμνών, το Πλανητέρο, κ.ά.

Επιπλέον, για πρώτη φορά φέτος στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων λειτουργεί «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» από τον Δήμο, με τίτλο «Ψάχνοντας το Αστέρι των Χριστουγέννων». Μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον ουρανό μέσα από τηλεσκόπια του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κι έτσι να βρουν… το πιο μεγάλο και λαμπερό αστέρι!

Γέμισε με φαναράκια ο ουρανός σε μια ατμοσφαιρική νύχτα των ευχών, με μουσικά shows, χριστουγεννιάτικα happenings.

Για όλη την εορταστική περίοδο έχουν προγραμματιστεί δεκάδες εκδηλώσεις σε διαφορετικά σημεία, με τη συμμετοχή σχολείων, φορέων και συλλόγων της περιοχής, πλούσιο πρόγραμμα με παιχνίδια, δράσεις, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, μουσική, χειροτεχνίες, λιχουδιές, παγοδρόμιο, carousel και πολλές εκπλήξεις.

Πηγή: pelop.gr