Τα ονομαστήριά του εόρτασε σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου, ο καθηγούμενος της Ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας και Εθνικής Μητρόπολης, πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Σπανός.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αιωνίου αναπαύσεως δύο ηγιασμένων μορφών της τοπικής Εκκλησίας του αειδήμου Ιερομονάχου Ευσεβίου Γιαννακάκη και του αειδήμου Ιεροδιακόνου Ευσεβίου Κηπουργού.

Ακολούθησαν μοναστηριακά κεράσματα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής και ευχές για μακροημέρευση τόσο στον Καθηγούμενο όσο και στο Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου που είχε πριν λίγες μέρες τα ονομαστήριά του.

O Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευσέβιος, νέος Καθηγούμενος της Αγίας Λαύρας

Ο π. Ευσέβιος ( κατά κόσμον Ιωάννης Σπανός) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Απριλίου του 1969. Μετά την στοιχειώδη εκπαίδευση εφοίτησε στο Μαράσλειο Γυμνάσιο και Λύκειο. Το 1993 αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπό την πνευματική καθοδήγηση του αειμνήστου γέροντός του, Αρχιμανδρίτου Ευσεβίου Γιαννακάκη και του

μακαριστου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας Αρχιμανδρίτου Φιλαρέτου Κωνσταντακοπούλου, εκάρη μοναχός στις 13 Δεκεμβρίου 1994 λαβών το μοναχικό όνομα Ευσέβιος.

Στις 25 Μαρτίου του 1995 χειροτονήθηκε διάκονος στο Καθολικό της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας ενώ στις 5 Ιουνίου του 1998 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο.

Ο Σεβασμιώτατος διακρίνοντας τις πνευματικές του ικανότητες τον προεχείρισε πνευματικό στις 17 Μαρτίου 2004 και Αρχιμανδρίτη στις 25 Μαρτίου του ιδίου έτους. Διετέλεσε μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής από το 2001.

Ο νέος Καθηγούμενος διακρίνεται για τα πνευματικά και ποιμαντικά του προσόντα, έχει πλούσια δραστηριότητα στην περιοχή των Καλαβρύτω ν γι αυτό είναι ιδιαίτερα αγαπητός από το λαό της περιοχής αυτής.

Η ενθρόνισή του θα πραγματοποιηθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στις 13 Αυγούστου 2011. Του ευχόμεθα ο Κύριος να τον ενδυναμώνει και να τον ενισχύει στα νέα του ποιμαντικά καθήκοντα. Άξιος!

Πηγή: Συν-Οδοιπορία