CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Η κορυφαία στιγμή στην Ιστορία του Ολυμπιακού και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε εξέλιξη! Στην ΑΕΚ Arena οι «ερυθρόλευκοι» διεκδικούν τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας τους στο ποδόσφαιρο, στον τελικό του Conference League, κόντρα στην Φιορεντίνα.

Aκούστε σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΑΣΠΟΡ τον μεγάλο τελικό πατώντας εδώ

Παίκτες και προπονητής είναι πανέτοιμοι να γράψουν Ιστορία και να σηκώσουν την κούπα που περιμένουν γενιές Ολυμπιακών φιλάθλων. Στο πλευρό των παικτών και 10.000 περίπου φίλαθλοι των «Ερυθρολεύκων», ενώ ισάριθμοι περίπου είναι στο γήπεδο οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός είναι ο δεύτερος συνεχόμενος τελικός Conference League για τους «Βιόλα» μετά τον περσινό χαμένο τελικό με την Γουέστ Χαμ.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Ποντένσε έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά με υπερένταση έβγαλε κόρνερ την μπάλα ο Τερατσάνο.

Mεγάλη διπλή ευκαιρία έχασε η Φιορεντίνα στο 21ο λεπτό αρχικά με τον Μποναβεντούρα και μετά με τον ίδιο παίκτη.

Στο 25ο λεπτό ο Ποντένσε και πάλι για τον Ολυμπιακό με κοντινή γυριστή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ σημάδεψε την ιταλική εστία, όμως σε καλή θέση ο Τερατσάνο μπλόκαρε την μπάλα πάνω στη γραμμή του τέρματος!

Μεγάλη ευκαιρία στο 39΄για τους «Βιόλα»: Μετά από εκτέλεση φάουλ και διώξιμο προς τα πίσω του Έσε, έγινε το γύρισμα προς το δεύτερο δοκάρι του Ολυμπιακού, ο Κουαμέ πρόλαβε να γυρίσει, ο Τζολάκης έβαλε σωτήρια το χέρι του και στη συνέχεια ο Γκονζάλες αστόχησε.

Το α΄ ημίχρονο είναι ισορροπημένο σε φάσεις για τις δύο ομάδες που είχαν τις ευκαιρίες για να σκοράρουν, αν και όπως έχουν παραταχθεί προσέχουν και οι δύο πολύ τα νώτα τους. Ο Ελ Κααμπί δεν έχει βρει ως τώρα τη φάση για να απειλήσει, αν εξαιρέσουμε την ευκαιρία στο 40΄ όπου ο Τερατσάνο πρόλαβε να διώξει την μπάλα πριν την «τσιμπήσει» ο Μαροκινός φορ. Κάρμο, Τζολάκης και Ορτέγκα είναι εξαιρετικοί στην άμυνα, μεγάλες μάχες δίνουν τα χαφ στο κέντρο.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο 44χρονος Πορτογάλος Αρτούρ Σοάρες Ντίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα, Ρέτσος, Κάρμο, Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο, Ποντένσε, Φορτούνης, Ελ Κααμπί.

Φιορεντίνα: Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα, Αρτούρ, Μαντράγκορα, Γκονζάλες, Κουαμέ, Μπελότι

Πηγή: ertnews.gr