Στις 6 μ.μ., σε ημερίδα του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου

Ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής,  τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, στις 6:00 μ.μ., θα μιλήσει σε ημερίδα που διοργανώνει το Τμήμα Ασφάλειας Αιγιάλειας, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Αιγιάλειας, με θέμα: «Νεανική Παραβατικότητα – Η σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ», Κανελλοπούλου και Νικ. Πλαστήρα στο Αίγιο.

Ο Αχαιός πολιτικός και εγκληματολόγος, το 2015 άρχισε ένα οδοιπορικό διαλέξεων στα σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) της Αχαΐας, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση του φαινομένου νεανικής βίας.

Αφορμή για την ενασχόλησή του με το ευαίσθητο θέμα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού ήταν η επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο ενημέρωσης σχετικά με το ερευνητικό πρόγραμμα για την Πρόληψη της Νεανικής Βίας και Παραβατικότητας (2007). Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή των δέκα μεγαλύτερων πανεπιστημίων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου των Η.Π.Α.

Ο Άγγελος Τσιγκρής διετέλεσε βουλευτής Αχαΐας και γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής. Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές στην Εγκληματολογία και την Αντεγκληματική Πολιτική, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και συγγραφέας 14 επιστημονικών βιβλίων στο γνωστικό πεδίο της Εγκληματολογίας και δεκάδων νομικών μελετών και άρθρων που έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει βουλευτής Αχαΐας, γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ, στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη και στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της ΕΕ.