Λαμπρός εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στο Αίγιο.

Ολα είναι έτοιμα στο Αίγιο για τον λαμπρό εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής, με επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων το ιερό προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής.

Ο επιβλητικός και πλήρως ανακαινισμένος από την Εφορεία Αρχαιοτήτων ναός, με τη συνδρομή και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος είναι λαξευμένος σε έναν κατακόρυφο βράχο και σε ένα τοπίο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς επάνω ακρβώς από το λιμάνι του Αιγίου, αναμένεται να ανοίξει για πρώτη φορά τις πύλες του μετά τις στοχευμένες αναπλάσεις που έγιναν.

Ενδεικτικό της λαμπρότητας των εκδηλώσεων είναι ότι θα δώσουν «παρών» εκπρόσωπος της κυβέρνησης (η υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου) και τρεις Μητροπολίτες κι ένας Επίσκοπος, συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

«Είμαστε έτοιμοι να εορτάσουμε το καμάρι της Μητρόπολής μας με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους πιστούς να προσκυνήσουν τη χάρη της προστάτιδάς μας», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο οικοδεσπότης Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερώνυνος.

Το πρόγραμμα των ακολουθιών έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ: Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Κορίνθου (7μ.μ.), ιερή αγρυπνία (11µ.µ.-02.30).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/5: Ορθρος-Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Πατρών (7-10.30π.μ.), λιτανεία μέχρι την πλατεία Αγίας Λαύρας, θα εκφωνήσει λόγο ο Μητροπολίτης Σερρών (10.45π.μ.), επίσημο γεύμα από τον Δήμο Αιγιάλειας στο «Λιόπετρο» (1.30μ.μ.). Τους εκκλησιαστικούς ύµνους θα αποδώσουν ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Αιγίου «Ιωάνης ο Κουκουζέλης» υπό τη διεύθυνση του Φώτη Θεοδωρακoπούλου. Φυσικά θα αποδοθούν τιμές από στρατιωτικά αγήματα, ενώ θα συμμετάσχουν και φιλαρμονικές του Δήµου Αιγιαλείας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/5: Χαιρετισµοί προς την Παναγία-Ζωοδόχο Πηγή (7μ.μ.). Μετά το πέρας της ακολουθίας η ιερή εικόνα της Πολιούχου θα λιτανευθεί εντός του ιερού ναού και θα τοποθετηθεί στον θρόνο της.

Τελετάρχες των εκδηλώσεων είναι από την πλευρά της Εκκλησίας ο Αρχιµανδρίτης π. Ιωακείµ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, ο π. Χρήστος Τσάκαλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ., ο π. Βασίλειος Πετρόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Βοστίτσης και από τον Δήμο Αιγιάλειας οι δηµοτικοί υπάλληλοι Αγλαΐα Σαλαµούρα και Αριστοµένης Σταµατόπουλος.

Πηγή: pelop.gr