Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 12ο Ετήσιο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης RGC

Στόχο να τεθεί η Αχαΐα στο επίκεντρο της ατζέντας της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Ανάπτυξης έθεσε ο εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου ΑχαΐαςΘεόδωρος Λουλούδης, στο 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC), που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 30 Μαΐου έως το Σάββατο 1 Ιουνίου, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το συνέδριο διεξήχθη υπό τη διοργάνωση της Εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και του Παρατηρητηρίου Περιφερειακών Πολιτικών και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Αποτέλεσε σημαντική πύλη για την ανταλλαγή ιδεών, γνώσεων και εμπειριών, ενισχύοντας τις προσπάθειες για τη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη των Ελληνικών Περιφερειακών κοινοτήτων.

Πρώτη ημέρα εργασιών του 12ου Ετήσιου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης

Διπλός ο ρόλος του  Θεόδωρου Λουλούδη, ως ομιλητής και ως συντονιστής, σε συζητήσεις που κάλυψαν καίρια θέματα για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας μας. Οι εργασίες την πρώτη ημέρα του συνεδρίου επικεντρώθηκαν σε θέματα όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη,  «Έξυπνη Σπορά»: Πρόγραμμα ευφυούς γεωργίας, ο ρόλος των γυναικών σε ηγετικές θέσεις και η Περιφερειακή ανάπτυξη ως κλειδί για την εθνική ευημερία και την ευρωπαϊκή συνοχή.

Δεύτερη ημέρα εργασιών του 12ου Ετήσιου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης

Δυναμικές και διαφωτιστικές συζητήσεις, με τον Θεόδωρο Λουλούδη να συμμετέχει ως ομιλητής και ως συντονιστής σε ποικίλα θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, αλλά και με θέματα βιώσιμης κι ανταγωνιστικής Περιφερειακής ανάπτυξης. Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη δεύτερη ημέρα της διεξαγωγής του συνεδρίου, ήταν οι προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και ο Επιμελητηριακός θεσμός ως καταλύτης της Περιφερειακής ανάπτυξης.

Τρίτη ημέρα εργασιών του 12ου Ετήσιου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης

Τρίτη και τελευταία ημέρα για το 12ο συνέδριο Περιφερειακής ανάπτυξης. Με την ολοκλήρωση του, ας θυμόμαστε ότι η ανάπτυξη δεν είναι απλά μια επιλογή. Είναι ένας τρόπος σκέψης και δράσης που επηρεάζει την καθημερινή μας ζωή και το μέλλον μας. Ας χρησιμοποιήσουμε τη γνώση και τις ιδέες που αποκομίσαμε από αυτό το συνέδριο για να προωθήσουμε την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ευημερία στις επιχειρήσεις μας και στις κοινότητες μας. Ευχαριστούμε όλους τους  συμμετέχοντες για τη συμβολή τους στην επιτυχία αυτού του συνεδρίου.