Το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, συνοδευόμενο από την αναπληρώτρια Συντονίστρια του Τμήματος Υγείας του κόμματος κα Ελένη Κεϊμαλή, την κα Αγγελική Κρικρή, Παιδοχειρουργό, μέλος της Ε.Ι.Ν.Α.Π. και μέλος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παίδων, τον κο Δημήτρη Χαραλαμπόπουλο, Νοσηλευτή, μέλος της Ν.Ε. Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον κο Ξενοφώντα Τσαντήλα, Ακτινοφυσικό, Συντονιστή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παίδων.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνάντησαν τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων κο Εμμανουήλ Παπασάββα και συζήτησαν για τις λειτουργικές ανάγκες της παιδο-ογκολογικής μονάδας, καθώς και τη γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο Παίδων, εκφράζοντας εκ νέου την πάγια θέση για άμεση στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό.

Συναντήθηκαν επίσης και με εκπροσώπους των γιατρών, όπου περιγράφησαν οι συνθήκες στις οποίες καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους, καθώς και τα καθημερινά και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα τόσο σημαντικό νοσοκομείο, το οποίο αποτελεί το σημείο αναφοράς για όλη την ελληνική επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε από το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα» θα έπρεπε να αποτελεί οργανικό και συστατικό στοιχείο του νοσοκομείου Παίδων, ενώ αν παραμείνει ΝΠΙΔ θα πρέπει να αναπτυχθεί ως αυτοτελές και ολοκληρωμένο παιδιατρικό νοσοκομείο.

Τέλος, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά να διευκρινιστεί το εργασιακό καθεστώς όσων καλούνται να δουλέψουν στην, εξαιτίας της θεσμικής του υπόστασης ως ΝΠΙΔ, εκφράζοντας τη θέση ότι οι μετακινούμενοι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι μόνιμοι, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.