Για πρώτη φορά φέτος στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων θ’ ανοίξει τις πύλες του, με πολλές εκπλήξεις, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και ξεχωριστές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που ετοίμασαν ο Δήμος Καλαβρύτων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλαβρύτων-Σπηλαίου Λιμνών Καστριών, με τίτλο «Ψάχνοντας το Αστέρι των Χριστουγέννων» αφού μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον ουρανό των Καλαβρύτων μέσα απ’ τα τηλεσκόπια του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και να βρουν το πιο μεγάλο, το πιο λαμπερό αστέρι που θα φωτίσει τις καρδιές μας.

Παράλληλα για όλη την εορταστική περίοδο έχουν προγραμματιστεί δεκάδες εκδηλώσεις σε πολλά διαφορετικά σημεία, σε όλες της Ενότητες του Δήμου, με τη συμμετοχή και τη σύμπραξη σχολείων, φορέων και συλλόγων της περιοχής.

«Ελάτε και φέτος να γιορτάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του νέου χρόνου. Ελάτε να υποδεχθούμε τις φετινές γιορτές μ’ ένα πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους, με πολλές εκπλήξεις, με παιχνίδια και μουσικές, με δράσεις που θα φωτίσουν με ελπίδα και αισιοδοξία αυτή την όμορφη εποχή του χρόνου», αναφέρουν στην πρόσκληση τους ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων-Σπήλαιου Λιμνών Καστριών Κωνσταντίνος Κούκιος.

Αυτό το ωραίο εορταστικό ταξίδι, κέντρο του οποίου θα είναι το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην πλατεία Καλαβρύτων, ξεκινά στις 14 και στις 15 Δεκεμβρίου, απ’ την Κέρτεζη και την Κλειτορία αντίστοιχα, στις 16 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και τη φωταγώγηση του Χωριού στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, την επόμενη μέρα στις 6 μ.μ. στη Δάφνη και 7 μ.μ. στα Τριπόταμα όπου θ’ ανάψει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και ολοκληρώνεται την

Κυριακή 7 Ιανουαρίου με την κοπή της μεγάλης Βασιλόπιτας στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων

Το πρόγραμμα αναλυτικά:
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 ΚΕΡΤΕΖΗ 18:00μ.μ.
Η Κέρτεζη φοράει τα γιορτινά της…και ανάβει το χριστουγεννιάτικο της
δέντρο της και στολίζεται γιορτινά!
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ 18:00 μ.μ.
Η Κλειτορία υποδέχεται τα Χριστούγεννα… ανάβοντας το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της στην Κεντρική Πλατεία. Η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων παίζει εορταστικές μελωδίες και ο Άγιος Βασίλης καλωσορίζει τους μικρούς μας φίλους προσφέροντας δώρα και πολλές εκπλήξεις…
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
16:30 μ.μ.
Ας μεταμορφωθούμε…: face painting,δημιουργίες και δράσεις για τους μικρούς μαςφίλους.
18:00 μ.μ.
Το Χριστουγεννιάτικο χωριό ανοίγει τις πύλες του στα Καλάβρυτα… υποδεχόμαστε τα Χριστούγεννα με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και τη φωταγώγηση του χωριού στην Κεντρική Πλατεία. Η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων μας χαρίζει όμορφες, Χριστουγεννιάτικες μελωδίες ενώ ο Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά του μας καλωσορίζει στο χωριό του…
Στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής: Κάτι για να ζεσταθούμε…
Απολαύστε ένα ποτήρι ζεστό κρασί ή ζεστή σοκολάτα!
ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ
18:00μ.μ.
«CHRISTMAS CAROL» : Προβολή παιδικής Χριστουγεννιάτικης ταινίας στη Μαθητική Εστία.
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
11:00 μ.μ.
Στο εργαστήρι των ξωτικών…: Χειροτεχνίες, γιορτινές κάρτες, στολίδια φτιαγμένα με τη φαντασία των παιδιών.
12:00 μ.μ.
Για καλό σκοπό…: Bazaar με χριστουγεννιάτικα είδη.
18:00 μ.μ.
Βραδιές κινηματογράφου…:«CHRISTMASCAROL»: Προβολή παιδικής Χριστουγεννιάτικης ταινίας στην Αίθουσα εκδηλώσεων Πολιτιστικού Κέντρου Καλαβρύτων
ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ
19:00 μ.μ.
Τα Τριπόταμα φορούν τα γιορτινά τους… και σας προσκαλούν στη γιορτή φωταγώγησης της πλατείας τους Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων με εορταστικές μελωδίες, ενώ ο Άγιος Βασίλης θα μοιράζει δώρα στους μικρούς μας φίλους.
ΔΑΦΝΗ
18:00 μ.μ.
Η Δάφνη φωτίζεται γιορτινά … και σας καλεί στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου χωριού της στην Κεντρική Πλατεία, όπου οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου θα σας υποδεχτούν με λιχουδιές και κεράσματα: Οι εορταστικές μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων θα συνοδεύουν τον Άγιο Βασίλη με τα δώρα του!

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 ΣΚΕΠΑΣΤΟ 19:00 μ.μ.
Το Σκεπαστό στήνει τη δική του γιορτή… και ανάβει του Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του στην Κεντρική Πλατεία υπό τους χριστουγεννιάτικους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων. Παραδοσιακά γλυκίσματα και λιχουδιές θα μας περιμένουν να τις γευτούμε!

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
11:00π.μ. Όλοι μαζί μπορούμε…: Bazaar χριστουγεννιάτικων ειδών.
19:00 μ.μ.
TAE KWON DO από τα μικρά καλικαντζαράκια των Καλαβρύτων ! Το παιδικότμήμα ΤΑΕ KWON DO σε μια ξεχωριστή επίδειξη ικανοτήτων. Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, Κεντρική Πλατεία
10:00 π.μ.
Το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης: ελάτε να παίξουμε με τα διαφορετικά παιχνίδια της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης
11:00π.μ. Ο ήχος της ανακύκλωσης: Απολαύστε μια ιδιαίτερη Μουσική Συναυλία με
όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, Πολιτιστικό κέντρο Καλαβρύτων
19:00 μ.μ. «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα»: Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων, μας παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση “Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα Κάλαντα”, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Δήμου Καλαβρύτων.
Μια πρωτοβουλία του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, με την βοήθεια του θεατρικού ομίλου Πάνος Μίχος. Ας τους απολαύσουμε!
ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ
18:00μ.μ. «CHRISTMAS CAROL»: Προβολή παιδικής Χριστουγεννιάτικης ταινίας.

Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, Κεντρική Πλατεία
11:00 μ.μ. Στο εργαστήρι των ξωτικών… τα παιδιά αφήνουν τη φαντασία τους και δημιουργούν όμορφες, χριστουγεννιάτικες κατασκευές!
11:30μ.μ. Όλοι μαζί μπορούμε: Bazaar με χριστουγεννιάτικαείδη.
18:00 μ.μ. Η νύχτα των ευχών…: φέτος ο ουρανός των Καλαβρύτων θα φωτιστεί από 500 φαναράκια ευχών που όλοι μαζί θα πετάξουμε ψηλά! Σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση νεολαίας Καβάλας: ‘’Happy elephant’’.
18:30μ.μ. Μαθήματα ζαχαροπλαστικής… ας φτιάξουμε σοκολάτες και χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που ανοίγει απόψε τις πόρτες του στους μικρούς μας σεφ.
19:00μ.μ. Στο εργαστήρι των ξωτικών… η δημιουργία συνεχίζεται…
19:30μ.μ. Ώρα για πάρτυ… Μια μουσική συναυλία από την Happyelephant θα μας ταξιδέψει με έντεχνες και χριστουγεννιάτικες μελωδίες! Ελάτε να διασκεδάσουμε!
19:30μ.μ Όλοι μαζί μπορούμε: Bazaar μεχριστουγεννιάτικα είδη!
Στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής..: Ας απολαύσουμε ένα ποτήρι ζεστό κρασί ή μια ζεστή σοκολάτα!. Στην υγειά μας!

Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
11:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. Τι ετοιμάζει ο Άγιος Βασίλης;
Ας πάμε στο σπίτι του στο χριστουγεννιάτικο χωριό να φωτογραφηθούμε μαζί του και … ποιος ξέρει τι θα συμβεί….!
11:30π.μ. Η μέρα των δώρων!
Φέρτε μαζί σας ό,τι δεν χρειάζεστε πια. Τυλίγουμε δώρα τα οποία θα βρεθούν σε όσα σπίτια δεν προλαβαίνει να πάει ο Άγιος Βασίλης.
12:00μ.μ. Κάλαντα παντού..! Με τα κάλαντα των Χριστουγέννων θα πλημμυρίσουν οι δρόμοι της πόλης μας την παραμονή της Γέννησης του Χριστού, από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων.
Όλοι μαζί μπορούμε… ! Bazaar με χριστουγεννιάτικα είδη.
17:00μ.μ. ”Καλικαντζαρολογίες”:
Δύο καλικάντζαροι. Ένας ξυλοπόδαρος και ένας πεζός, θα μας αναστατώσουν με τα κόλπα και τις σκανδαλιές τους, στον πεζόδρομο των Καλαβρύτων.
Ένας αγώνας για το ποιος θα κάνει το καλύτερο κόλπο και ποιος θα κερδίσει το μεγαλύτερο χειροκρότημα. Απίθανα ζογκλερικά κόλπα, τρελές ισορροπίες, show με φωτιές, παραδοσιακά κρουστά και πολύ γέλιο. Από τους x-saltibagos.

Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2023 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
11:00 μ.μ. Όλοι μαζί μπορούμε…: χριστουγεννιάτικο bazaar!
17:00μ.μ. “Το σπίτι της Κοκκώνας” :του Αλ. Παπαδιαμάντη, μοναδική κωμωδία με την Τέχνη του Θεάτρου Σκιών και τη συμμετοχή της ηθοποιού Έφη Κεραμιδά, από το Μαύρο Θέατρο Πάτρας. Θα ακολουθήσει εργαστήριο κατασκευής φιγούρας και χειροτεχνίας από τον θεατρολόγο-καραγκιοζοπαίχτη Αριστοτέλη Μακρή.
18:00 μ.μ. Μια φορά κι έναν καιρό…: Μια διαδραστική αφήγηση παραμυθιού … Ελάτε στο εργαστήρι των ξωτικών να αφουγκραστούμε μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία!
19:00μ.μ

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2023 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
11:00π.μ. Όλοι μαζί μπορούμε…: χριστουγεννιάτικο bazaar!
10:00π.μ.-18:00μ.μ.μ Το χαμόγελο του παιδιού…: Bazaar χριστουγεννιάτικων ειδών από το Χαμόγελο του παιδιού
12:00μ.μ. Η μαγεία της μουσικής…: ας απολαύσουμε όμορφες, χριστουγεννιάτικες μελωδίες απότους νεαρούς χορωδούς της Ακράτας, του Δήμου Αιγιαλείας.
18:00 μ.μ. VR παιχνίδια … Ελάτε να παίξουμε και να περιπλανηθούμε σε μια εικονική, μαγική πραγματικότητα! Ζήστε μια μοναδική gaming εμπειρία! Στο ταχυδρομείο των ευχών… Ελάτε να γράψουμε το γράμμα που θα στείλουμε στον Άγιο Βασίλη!

Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
10:00π.μ.-18:00μ.μ. Το χαμόγελο του παιδιού…: Bazaar χριστουγεννιάτικων ειδών από το Χαμόγελο του παιδιού
18:00 μ.μ. Ψάχνοντας το αστέρι των Χριστουγέννων…: Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τον ουρανό των Καλαβρύτων μέσα από τα τηλεσκόπια του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.. Εκεί θα έχουν τη δυνατότητα μικροί και μεγάλοι να παρατηρήσουν τον ουρανό των Καλαβρύτων και να ψάξουν το πιο φωτεινό, το πιο μεγάλο αστέρι που θα φωτίσει τις καρδιές μας…! Σας περιμένουμε σε μια ουράνια, εορταστική αναζήτηση!
Μια φορά κι έναν καιρό…: Μια διαδραστική αφήγηση παραμυθιού… Ελάτε στοεργαστήρι των ξωτικών να αφουγκραστούμε μια υπέροχη χριστουγεννιάτικηιστορία!
19:00μ.μ. Στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής..: Ας απολαύσουμε ένα ποτήρι ζεστό κρασί ή μια ζεστή σοκολάτα!. Στην υγειά μας!

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
10:00π.μ.-18:00μ.μ.
Το χαμόγελο του παιδιού…: Bazaar χριστουγεννιάτικων ειδών από το Χαμόγελο του παιδιού
18:00 μ.μ. Ψάχνοντας το αστέρι των Χριστουγέννων…: Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τον ουρανό των Καλαβρύτων μέσα από τα τηλεσκόπια του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.. Εκεί θα έχουν τη δυνατότητα μικροί και μεγάλοι να παρατηρήσουν τον ουρανό των Καλαβρύτων και να ψάξουν το πιο φωτεινό, το πιο μεγάλο αστέρι που θα φωτίσει τις καρδιές μας…! Σας περιμένουμε σε μια ουράνια, εορταστική αναζήτηση!
Στο εργαστήρι των ξωτικών… :Φτιάξε τη δική σου χριστουγεννιάτικη κάρτα, στολίδιακαι ό,τι άλλο φανταστείς…

Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2023 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
12:00 μ.μ.
Μαθαίνοντας ισορροπία …Ξυλοπόδα ροιζογκλέρ, ισορροπιστές με μονόροδο. Με τα εντυπωσιακά τους κοστούμια παίζουν και φωτογραφίζονται
με μικρούς και μεγάλους, ενώ οι ζογκλέρ μας εντυπωσιάζουν με τα μαγικά κόλπα τους. Οι x-saltibagosπεριπλανιούνται στο χριστουγεννιάτικο χωριό και μας χαρίζουν στιγμες γέλιου και χαρας!
Στο ταχυδρομείο των ευχών…: Ελάτε να στείλουμε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη.
17:00 μ.μ. Τι σκαρώνει ο Άγιος Βασίλης στο σπιτάκι του; : Ας πάμε να το ανακαλύψουμε! Ο Άγιος Βασίλης και η Αγιο βασιλίνα μας περιμένουν στο σπίτι τους!
18:00μ.μ
“Τσάι του Χελμού στη μαρμίτα”: Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό αναβιώνει ο παλιός προσκοπικός θεσμός «Τσάι του Χελμού στη Μαρμίτα». Κερνάμε τσάι με κουλουράκια και γλυκίσματα.
Μία δράση από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αιγίου
Όλοι μαζί μπορούμε…! Bazaar με χριστουγεννιάτικα είδη
18:30μ.μ. Όπως παλιά… : Ελάτε να παίξουμε παλιά, παραδοσιακά παιχνίδια εποχής…με το 1οΣύστημα Ναυτοπροσκόπων Αιγίου.

Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
11:00 π.μ.
Ο Άγιος Βασίλης έρχεται….: και μοιράζει δώρα στους μικρούς μας φίλους! Ας τον υποδεχτούμε στο σπιτάκι του!
Στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής..: Ας απολαύσουμε ένα ποτήρι ζεστό κρασί ή μια ζεστή σοκολάτα!. Στην υγειά μας!
Στο εργαστήρι των ξωτικών…: Τέχνη,φαντασία, δημιουργία με τη Ματίνα….
12:00μ.μ. Όλοι μαζί μπορούμε…! * Bazaar με χριστουγεννιάτικα είδη
12:30μ.μ. Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς! Με τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, θα «γεμίσουν» οι δρόμοι της πόλης μας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς απότη Φιλαρμονική Καλαβρύτων.
ΔΑΦΝΗ
17:00μ.μ.
“Το σπίτι της Κοκκώνας”: του Αλ.Παπαδιαμάντη, μοναδική κωμωδία με την Τέχνη του Θεάτρου Σκιών και τη συμμετοχή της ηθοποιού Έφη Κεραμιδά, από το Μαύρο Θέατρο Πάτρας.
Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2024
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
12:00 μ.μ. Ένα γευστικό ταξίδι …Γευσιγνωσία παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων των Καλαβρύτων. Με την ευγενική χορηγία του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
18:00μ.μ. Στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής..: Ας απολαύσουμε ένα ποτήρι ζεστό κρασί ή μια ζεστή σοκολάτα!. Στην υγειά μας!

Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2024
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
18:00 μ.μ. Μια φορά κι έναν καιρό…: Μια διαδραστική αφήγηση παραμυθιού… Ελάτε στο εργαστήρι των ξωτικών να αφουγκραστούμε μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία!
Όλοι μαζί μπορούμε….bazaar
χριστουγεννιάτικων ειδών.
13:00 μ.μ. Ανακαλύπτοντας τη φύση…: Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για να γνωρίσουμε τα βασικά είδη χλωρίδας και πανίδας, καθώς και τα πετρώματα της προστατευόμενης περιοχής του Γεωπάρκου Χελμού Βουραϊκού. Από τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού.
18:00μ.μ. Στο εργαστήρι των ξωτικών…: Τέχνη, φαντασία, δημιουργία.. Όλοι μαζί μπορούμε… Bazaar με χριστουγεννιάτικα είδη.
Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2024
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
11:30 «The Love Van» Μαγειρεύουμε όλοι μαζί και προσφέρουμε γεύματα αγάπης. Μία δράση της εθελοντικής ομάδας «The Love Van»
ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ-ΔΑΦΝΗ-ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ
11:00π.μ. Ανακαλύπτοντας τη φύση…: Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για να γνωρίσουμε τα βασικά είδη χλωρίδας και πανίδας, καθώς και τα πετρώματα της προστατευόμενης περιοχής του Γεωπάρκου Χελμού Βουραϊκού. Από τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού.
20:30 μ.μ. Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων, στο
Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων Διευθύνει ο Αρχιμουσικός κ. Γιώργος Μπαμπαράκος

Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2024
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
12:00μ.μ. Βάζουμε στόχους…: Μαθαίνουμετοξοβολία σε φουσκωτό πάρκογια τους μικρούς μας φίλους
Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2024
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
10:00π.μ.
Παίζοντας παλιά, παραδοσιακά παιχνίδια… τα παραδοσιακά παιχνίδια των προγόνωνμας ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας… παίξτε και δημιουργείστε το δικό σαςπαιχνίδι! ..από το Κέντρο Έρευνας και Κατασκευής Αρχαίου Ελληνικού καιΠαραδοσιακού παιχνιδιού Kοζάνης – SISTRON.
17:00 μ.μ. Στο εργαστήρι των ξωτικών… : Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργείστε όμορφες χειροτεχνίες…

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
12:00μ.μ Ο κήπος των ευχών…: bubble parade παρέλαση στον πεζόδρομο με τεράστιες σαπουνόφουσκες που θα αιωρούνται στον ουρανό ενώ τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν, να τρέξουν και να κυνηγήσουν τις φούσκες μέχρι τελικής πτώσης… …Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα βγαλμένο από παραμύθι θα πλημμυρίζει τους δρόμους του χριστουγεννιάτικου χωριού…
17:00μ.μ Όλοι μαζί μπορούμε..: Bazaar Χριστουγεννιάτικων ειδών.
18:00μ.μLet’s party… οι γιορτές τελειώνουν… όμως εμείς συνεχίζουμε να διασκεδάζουμε!
Ένα ξέφρενο πάρτυ στήνεται στο χριστουγεννιάτικο χωριό μας από τον Dj Tsiousis!
ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ
10:00π.μ. Παίζοντας παλιά, παραδοσιακά παιχνίδια…
τα παραδοσιακά παιχνίδια των προγόνων μας ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας… παίξτε και δημιουργείστε το δικό σας παιχνίδι, από το Κέντρο Έρευνας και Κατασκευής Αρχαίου Ελληνικού και Παραδοσιακού παιχνιδιού Kοζάνης – SISTRON.

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
12:00μ.μ Ψάχνοντας το τυχερό φλουρί…:
Η κοπή της μεγάλης Βασιλόπιτας στο Χριστουγεννιάτικο χωριό.
Ο ΔήμαρχοςΚαλαβρύτων θα κόψει την πίτα της πόλης, θα διανεμηθεί σε
όλους τους πολίτες που θα παρευρεθούν στη μεγάλη γιορτή για την Πρωτοχρονιά με μουσικές, δώρα και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους!
Παραδοσιακά… Μια χορευτική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκεπαστού!