Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος / Π.Ε. Αχαίας για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας. Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Σημειώνεται ότι σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Καλαβρύτων, καθώς και της ορεινής Αιγιάλειας, πραγματοποιούνται τακτικές ρίψεις αλατιού, ενώ το σύνολο των μηχανημάτων βρίσκονται σε ετοιμότητα για να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους από τις χιονοπτώσεις. 

Ωστόσο, οι αντιολισθητικές αλυσίδες κρίνονται απαραίτητες για όσους κινούνται στις εθνικές Πατρών – Καλαβρύτων,μέσω Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Πτέρης, Καλαβρύτων -Σκεπαστού – Πλατανιώτισσας, και Καλαβρύτων κάτω Ζαχλωρού – Ελαιώνα, καθώς και στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων – Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και μέσω Λουσών, όπως και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Σημειώνεται επίσης ότι με απόφαση του Δήμου Καλαβρύτων, κλειστά θα παραμείνουν για την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 οι μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Καλαβρύτων, του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαβρύτων καθώς και του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού σχολείου, του Γυμνασίου Ψωφίδας, του Γυμνασίου Δάφνης και του Λυκείου Δάφνης. 

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο στενά σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς μεριμνώντας για όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του πολίτη», τόνισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης.