Ευρεία σύσκεψη φορέων με θέμα “Συντονισμός ενεργειών για την καλή λειτουργία της αγοράς ενόψει του Πατρινού Καρναβαλιού” συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Στόχος είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στην αγορά εν όψει της καρναβαλικής περιόδου για να αποφευχθούν περιστατικά παραεμπορίου και επικίνδυνων κοινωνικών φαινομένων για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία του πολίτη. 

Ο κ. Ζαΐμης  τόνισε ότι το Πατρινό καρναβάλι είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς της Ελλάδος, ο οποίος αποτελεί μια μεγάλη γιορτή. «Ευθύνη μας είναι να προστατεύσουμε τις εκδηλώσεις ούτως ώστε να μην εμφανιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και παράνομων συμπεριφορών  που θα πλήξουν τους πολίτες της Πάτρας και τους επισκέπτες της πόλης» επεσήμανε. Οι έλεγχοι διενεργούνται με βάση την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας και στις περιπτώσεις που διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Άννα Μαστοράκου  καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Κόλλαρης. 

«Είναι πολύ σημαντικό να θωρακίσουμε τους νέους που θα έρθουν για να μη νοσήσουν και να αποφύγουμε δυσάρεστα περιστατικά. Γι’ αυτό θα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί στους ελέγχους εμπόρων για την προστασία του κόσμου από την παραποίηση των ποτών (νοθεία)», τόνισε η κ. Μαστοράκου προσθέτοντας την ανάγκη να συνεργαστούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

 Η σύσκεψη θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα που εισηγήθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι φορέων.