Το σκεπτικό και τις δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σχετικά με τη σημασία της συμμετοχής του παραγωγικού τομέα στον τουρισμό είχε την ευκαιρία να αναλύσει ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης στο πλαίσιο του 12ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης (Regional Growth Conference) το Σάββατο 1η Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

 Ο κ. Ζαΐμης ανέφερε ότι η δημιουργία ενός πλέγματος παραγωγικών δραστηριοτήτων θα λειτουργήσει ως μοχλός ανασυγκρότησης της οικονομίας, της αγροτικής παραγωγής και του τουρισμού. «Απαιτείται μια ισόρροπη ανάπτυξη και στήριξη του πρωτογενούς τομέα και του Τουρισμού. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τα προγράμματα Leader που αναδεικνύουν την ελκυστικότητα της υπαίθρου, καθώς και μέσα από το ΕΣΠΑ. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μέσω των οποίων προσφέρονται αυθεντικές και βιωματικές εμπειρίες σε κάθε τόπο», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης. 

Τη συνεδρία συντόνισε η Γενική Δ/ντρια Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε. Ηρώ Τσιμπρή, ενώ στο πάνελ συμμετείχαν, επίσης ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης, ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών Γεώργιος Ηλιόπουλος, η Προϊσταμένη Τμήματος ποιοτικού ελέγχου & Διαμόρφωσης προτύπων ποιότητας του Υπουργείου Τουρισμού Μαρία Κιάμου  και ο Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα Ιωάννης Μπερέτσος και ο καλλιτέχνης Κλεομένης Κωστόπουλος,