Στη ξεχωριστή ημέρα για την Ερασιτεχνική Παναχαϊκή, για την επέτειο των 50 χρόνων από την έξοδο της κοκκινόμαυρης ομάδας στην Ευρώπη, και την κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου, έδωσε το παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαϊμης. 

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης βράβευσε τους πρωταθλητές του τμήματος πυγμαχίας και τον προπονητή τους Νίκο Πλέα, ενώ μιλώντας για την Παναχαϊκή, πέρα από μια μακρά παράδοση νικών και προσφοράς στον αθλητισμό και την πόλη της Πάτρας αναφέρθηκε, εκτενώς, και στηδημιουργία του νέου γηπέδου. 

«Στη θέση του νέου πέταλου θα φτιαχτούν τρεις διαφορετικοί χώροι άθλησης: Μπάσκετ, βόλεϊ, πυγμαχίας και μουσείο. Από την πλευρά μου συνέδραμα με σκοπό να ολοκληρωθεί η μελέτη και σήμερα αναμένουμε την άδεια  από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Το νέο γήπεδο της Παναχαΐκης θα αποτελεί ένα σύγχρονο τοπόσημο αθλητισμού και πολιτισμού». Τέλος, ο κ. Ζαΐμης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους παλαίμαχους και στη συμβολή τους γενικότερα στον αθλητισμό.