ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1ο/2024

Κοπή Βασιλόπιτας 21/1/2024:

Ο Χορευτικός όμιλος Αιγίου κόβει την προσεχή Κυριακή 21/1/2024 στις 11π.μ. την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα για όλα τα τμήματά του, στο κινηματοθέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ», με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα τμήματα των ανηλίκων χορευτών και χορευτριών του ομίλου. Κατά την εκδήλωση θα βραβευτούν χορευτές/τριες του ομίλου που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Πανεπιστημιακές σχολές το 2023.  

Πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στα χωριά της Δράμας 4-7/1/2024:

Στις 4 Γενάρη νωρίς το πρωί ξεκίνησαν τα μέλη του ΧΟΑ με την προσμονή να δούν ένα δρώμενο το οποίο δεν υπάρχει μόνο από την εποχή των παππούδων μας, αλλά από μια εποχή που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Διανύοντας σχεδόν όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα έφθασαν σε μια περιοχή η οποία θεωρείται από πολλούς το κέντρο των  Διονυσιακών μυστηρίων την περίοδο των Φώτων και του Αγιαννιού και τακτοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο, το οποίο βρισκόταν στα γνωστά λασπόλουτρα της περιοχής. Το 1ο βράδυ επισκεφθήκαν την κοντινή πόλη για φαγητό. Το επόμενο πρωί, μετά το πρωινό, επισκέφθηκαν το σπήλαιο του Αγγίτη, ένα σπάνιας ομορφιάς φυσικό σπήλαιο το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας. Αφού όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την ξενάγηση, κατευθύνθηκαν προς την πόλη της Καβάλας. Το κάστρο της πόλης με τη μαγευτική θέα όχι μόνο προς τη Θάσο αλλά και στο Άγιο Όρος, ήταν πραγματικά φανταστικό. Το βράδυ στο Μοναστηράκι της Δράμας παρακολούθησαν μια ξενάγηση από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρακίου Δράμας κ. Ιωάννη Παπουτσή, ο οποίος με χαρά υποδέχτηκε τα μέλη μας και τους εξήγησε το πανάρχαιο αυτό έθιμο. Ο Σύλλογος πρόσφερε άφθονο κρασί και γίδα βραστή. Το επόμενο πρωινό, ανήμερα των Φώτων, εκκλησιάστηκαν και Αγιάσθηκαν στον Ι.Ν Εισοδίων της Θεοτόκου στη Νικήσιανη, παρακολούθησαν δια ζώσης την προετοιμασία των μελών του συλλόγου για το έθιμο και συνόδευσαν μέχρι την πλατεία την ομάδα των Αράπηδων, παρακολουθώντας την τέλεση του δρωμένου μέχρι τέλους. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Μοναστηράκι της Δράμας στην άλλη πλευρά του κάμπου της Δράμας όπου παρακολούθησαν το άλλο έθιμο των Αράπηδων το οποίο διαφέρει από το προηγούμενο σε ύφος και στη διαφορετικότητα των οργάνων. Το ίδιο βράδυ συμμετείχαν στο γλέντι του Λυκείου των Ελληνίδων Δράμας όπου χόρεψαν και τραγούδησαν. 

Την τελευταία μέρα (7/1), κατά την επιστροφή, έμειναν για 3 ώρες περίπου στην Θεσσαλονίκη και αφού είδαν λίγα από τα αξιοθέατα της επιστρέψαν στο Αίγιο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας που μας εμπιστεύτηκαν και ακολούθησαν στο μακρινό αυτό ταξίδι μας, καθώς και το χοροδιδάσκαλό μας κ. Γιώργο Κατσίβελο που ήρθε σε επικοινωνία με τον τοπικό σύλλογο.

Συμμετοχή στο Β’ συνέδριο νεολαίας της Ι.Μ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας:

Ο Χορευτικός όμιλος Αιγίου συμμετείχε με 2 τμήματα νεαρών χορευτών/τριών στη μουσική συναυλία «οι νέοι τραγουδούν για τους νέους» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13/1, στα πλαίσια του Β’ συνεδρίου νεολαίας της Ι.Μ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας. Εκεί τα παιδιά του ΧΟΑ χόρεψαν χορούς σε αγαστή συνεργασία με τη χορωδία και την ορχήστρα της Ι.Μ. και καταχειροκροτήθηκαν.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΙΣ  24/2/2024:

Ο Χορευτικός όμιλος Αιγίου διοργανώνει «Παραδοσιακό Γλέντι» στην αίθουσα ΕΣΠΕΡΟΣ (Πανόραμα Συμπολιτείας) το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου με ζωντανή μουσική από την 8μελή ορχήστρα του συγκροτήματος BRONZA BANDA.  Σας περιμένουμε για να γλεντήσουμε παραδοσιακά. 

Εκ του Δ.Σ.