Με αφορμή τη εορτή των Χριστουγέννων και ως ελάχιστη ανταπόδοση στη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Πατραίων και του ΟΚΑΝΑ για θέματα που άπτονται των εξαρτήσεων και των παρεμβάσεων αντιμετώπισής τους,  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου της Πάτρας κ. Κ. Πελετίδη, από στελέχη και ωφελούμενο του Κέντρου Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας έχοντας πάντα ανοιχτή την πόρτα στην κοινωνία, υποδέχτηκε εγκάρδια, τα στελέχη και τον ωφελούμενο του Κέντρου Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ Πάτρας. 

Σε ένα ζεστό κλίμα, ο κ. Πελετίδης συζήτησε μαζί τους για τις υπηρεσίες που παρέχει η εν λόγω δομή αλλά και για την αναγκαιότητα ύπαρξής της, καθώς καλύπτονται πλέον με ουσιαστικό τρόπο βασικές βιοτικές ανάγκες ευάλωτων ατόμων, ανάγκες για ασφαλή στέγη, αλλά και ανάγκες για φροντίδα, εξασφαλίζοντας το δικαίωμα των ωφελουμένων του Κέντρου Ημέρας να σταθούν με αξιοπρέπεια απέναντι στη ζωή. 

Το  Κέντρο Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ απευθύνεται σε άστεγους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών, οι οποίοι διαβιούν σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους ή διανυκτερεύουν σε Υπνωτήρια/Ξενώνες Φιλοξενίας ή διαμένουν σε επισφαλείς χώρους και δεν διαθέτουν μόνιμη στέγη. Η λειτουργία του στοχεύει στον περιορισμό του κοινωνικού αποκλεισμού και στη διασφάλιση της ατομικής και δημόσιας υγείας.

Η συνάντηση έκλεισε με ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος και την συμβολική προσφορά προς το Δήμαρχο της πόλης ενός χειροποίητου δώρου, το οποίο επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι ωφελούμενοι της δομής.