Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος από την Ευαγγελίστρια στην Πάτρα (βάζοντας και τον Κολοκοτρώνη στο «παιχνίδι») και ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος από το Αίγιο έστειλαν ξανά το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς τους βουλευτές Αχαΐας: «Μην ψηφίσετε το νομοσχέδιο για τον ‘’γάμο ομόφυλων’’. Μην προδώσετε την κοινωνία».

«Το νομοσχέδιο είναι απέναντι στη φύση και στον Θεό. Είναι κάτι το οποίο η Εκκλησία δεν μπορεί να το δεχθεί και διαμαρτύρεται, ως έχει δικαίωμα και ευθύνη, προς την κυβέρνηση του κράτους». Με αυτά τα λόγια ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμος επανέλαβε τη θέση της Εκκλησίας αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών, στη χθεσινή εκδήλωση στον κατάμεστο από κόσμο κινηματογράφο «Απόλλων» στο Αίγιο.

«Επιχειρούν να χτυπήσουν την πίστη μας και το DNA του Ελληνα, αλλάζοντας τη χριστιανική και παραδοσιακή οικογένεια» επανέλαβε ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, ο οποίος ζήτησε από τους αχαιούς βουλευτές «να αντισταθούν και να μην αποδεχθούν το προς ψήφιση νομοσχέδιο, καθώς αυτό πλήττει και καταλύει τη δομή της οικογένειας, της κοινωνίας και του έθνους μας». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η ενδεχόμενη ψήφισή του «θα τοποθετήσει αυτομάτως όσους το ψηφίσουν απέναντι στον νόμο του Θεού».

Στην εκδήλωση μίλησαν και η Αρχοντούλα Ρέλλα, φιλόλογος και συνεργάτιδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Η οικογένεια ως κατ’ οίκον Εκκλησία, σύμφωνα με τη διδασκαλία του Κυρίου μας και τις υποθήκες των Αγίων Πατέρων», και η Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη-Τσαγκαροπούλου, ιατρός πνευμονολόγος και μέλος του Συλλόγου «Αφήστε με να ζήσω», η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Ομόφυλος “γάμος” και τεκνοθεσία. Δρόμος προς νέα αδιέξοδα;».

Χρυσόστομος και Ιερώνυμος στους Αχαιούς βουλευτές: «Μη μας προδώσετε»! - Άστραψαν και βρόντηξαν οι δύο Μητροπολίτες

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, έχοντας δίπλα του τον βουλευτή Αχαΐας της Νίκης Σπ. Τσιρώνη και τον αντιδήμαρχο Αιγιάλειας Ν. Καραΐσκο (Φωτογραφία: Δημήτρης Περδίκης)

Τέλος, ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και αντιεκκλησιαστικό και τόνισε ότι «ανατρέπει τη σύσταση και τη δομή της παραδοσιακής μορφής της οικογένειας και συμβάλλει στη συστηματική αποδόμηση των αρχών, των αξιών και των ιδανικών του λαού μας».

Και πρόσθεσε ότι «τα παιδιά ουσιαστικά εγκαταλείπονται να μεγαλώσουν σε ένα αμφιλεγόμενο περιβάλλον, που δεν συμβάλλει στην ψυχική τους ισορροπία και δεν εγγυάται την ομαλή ψυχοσωματική τους ανάπτυξη. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους εκπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο να πράξουν αυτό που επιβάλλουν οι νόμοι του Θεού και η θέληση του ελληνικού λαού».

Αντισταθείτε μην το ψηφίσετε

Την περασμένη Τετάρτη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου έγινε η πρώτη Ιερατική Σύναξη του 2024 κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους ιερείς για την έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας για το θέμα του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και η Σύναξη της Μητρόπολης Αιγιαλείας μεταξύ άλλων αποφάσισε:

-Εκφράζει τη θλίψη και την απογοήτευσή τους για το προωθούμενο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο, το οποίο είναι αντιεκκλησιαστικό και αντεθνικό και παραβιάζει τον ευαγγελικό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο ο γάμος είναι «Μυστήριον μέγα» «εις Χριστόν και εις την Εκκλησίαν».

Χρυσόστομος και Ιερώνυμος στους Αχαιούς βουλευτές: «Μη μας προδώσετε»! - Άστραψαν και βρόντηξαν οι δύο Μητροπολίτες

Κοινό από όλες τις ηλικίες στη χθεσινή εκδήλωση της Μητρόπολης Αιγιάλειας στον κινηματογράφο «Απόλλων» (Φωτογραφία: Δημήτρης Περδίκης)

-Επισημαίνει ότι η παράλληλη θέσπιση της «ομοφυλόφιλης γονεϊκότητας» μέσω υιοθεσίας και (με διάφορες διόδους) μέσω παρένθετης κύησης συμβάλλει στην κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας, στη μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα, καθώς και στην εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια.

-Μεταφέρει την επιθυμία και την παράκληση προς τους αχαιούς βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου να αντισταθούν και να μην αποδεχθούν το προς ψήφιση νομοσχέδιο, καθώς αυτό πλήττει και καταλύει τη δομή της οικογένειας, της κοινωνίας και του έθνους, ενώ η ενδεχόμενη ψήφισή του, τους τοποθετεί αυτομάτως απέναντι στον νόμο του Θεού.

Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: «Χάθηκε η ανδρεία, η λεβεντιά, η συνοχή της οικογένειας…»

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 181 ετών από τον θάνατό του, τελέσθηκε χθες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος έστειλε και πάλι, εμμέσως πλην σαφώς, τα μηνύματά του για το επικείμενο νομοσχέδιο που έχει κατεβάσει η κυβέρνηση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και το οποίο θα πάει στη Βουλή 14 και 15 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Πατρών είπε:

«…Να σου ζητήσωμε συγγνώμη, μεγάλε Αρχιστράτηγε, γιατί μας παρέδωσες μια Πατρίδα ελεύθερη και ‘μείς την καταντήσαμε και πάλι σκλάβα στα πάθη μας και στους εμπόρους των Εθνών.

● Μας άφησες κληρονομιά μεγάλη και ‘μείς τη σπαταλήσαμε και γίναμε, «των ευρωπαίων περίγελως και των αρχαίων παλιάτσοι» (Παλαμάς).

Χρυσόστομος και Ιερώνυμος στους Αχαιούς βουλευτές: «Μη μας προδώσετε»! - Άστραψαν και βρόντηξαν οι δύο Μητροπολίτες

Μέσω του Κολοκοτρώνη, έστειλε ξανά μήνυμα στην Κυβέρνηση ο κ. Χρυσόστομος

● Μας έδωσες ένα τόπο ποτισμένο με αίμα και θυσίες ηρώων και αγίων και ‘μείς ασεβήσαμε στα κόκκαλά τους.

● Μας έδωσες ιστορία γραμμένη με το αίμα και το πύρωμα της καρδιάς σου και μείς την παραχαράξαμε.

● Αφησες απογόνους παλληκάρια και τώρα οι κυβερνώντες νομοθετούν «τον γάμο» των ομοφυλοφίλων.

●Χάθηκε η ανδρεία, η ντομπροσύνη, η λεβεντιά, η αξιοπρέπεια, η συνοχή της οικογένειας. Διαλύθηκε η παιδεία, ρημώσανε τα κάστρα που ελευθέρωσες και οι βάρβαροι ξαναστήσανε τρόπαια στους τόπους που πολέμησες.

● Το ξέρομε… Σε βλέπομε… Κρύβεις το πρόσωπό σου, με τα ροζιασμένα χέρια σου, από ντροπή για τους τωρινούς Ελληνες.
Και η φωνή σου τρεμαμένη, ακούγεται, αλλ’ όμως βροντερή, ελεγκτική, ως μάχαιρα στις καρδιές όλων μας: ‘’Ποιος σας εβάσκανε βρε Ελληνες και καταντήσατε έτσι την Ελλάδα; Γι’ αυτό αγωνιστήκαμε εμείς τετρακόσια τόσα χρόνια;’’».

Πηγή: pelop.gr