Με μουσική, πυροτεχνήματα και λαμπερές εκδηλώσεις καλωσόρισαν το νέο έτος οι ελληνικές πόλεις

Με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις και πλήθος κόσμου στις μεγάλες πόλεις, η Ελλάδα υποδέχτηκε το 2024. Με μουσική και πυροτεχνήματα αποχαιρέτησε το 2023 και καλωσόρισε το νέο έτος με ενθουσιασμό και ευχές για μια καλή χρονιά.

Στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος χιλιάδες Αθηναίοι υποδέχτηκαν το 2024 με δύο ξεχωριστές συναυλίες με πρωταγωνιστές τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Μαρίνα Σάττι.

Η πρωτοχρονιάτικη γιορτή της Πλατείας Συντάγματος ξεκίνησε στις 22:00 με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, και οικοδεσπότες την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο που υποδέχθηκαν στη σκηνή τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος λίγα δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα έδωσε το σύνθημα για την παραδοσιακή αντίστροφη μέτρηση της αλλαγής του χρόνου. Στην αλλαγή του χρόνου πυροτεχνήματα φώτισαν τον αττικό ουρανό καλωσορίζοντας με λάμψη το 2024.


Στον Πειραιά τα βεγγαλικά «έκαναν» την νύχτα μέρα πάνω από το λιμάνι δημιουργώντας ένα οπτικό υπερθέαμα.


Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και στην πλατεία Αριστοτέλους για να καλωσορίσει την νέα χρονιά. Τα πυροτεχνήματα πάνω από τον Θερμαϊκό έκλεψαν την παράσταση.

Ως η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων τα Τρίκαλα δεν θα μπορούσαν παρά να χαρίσουν μοναδικές στιγμές σε όσους επέλεξαν να αλλάξουν χρονιά στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Μπροστά σε πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο, ο απερχόμενος και ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων έδωσαν μαζί το σήμα για να γιορτάσει η Λάρισα την αλλαγή του χρόνου.

Ο κ. Απόστολος Καλογιάννης μαζί με τον κ. Θανάση Μαμάκο, που από σήμερα είναι και επισήμως δήμαρχος Λαρισαίων, μέτρησαν αντίστροφα και μοίρασαν ευχές στον κόσμο για ένα χαρούμενο 2024

Με βροχή πυροτεχνημάτων υποδέχθηκε η Ξάνθη το 2024, αμέσως μόλις οι δείκτες του ρολογιού έδειξαν 12:00 τα μεσάνυχτα.

Το γλέντι στήθηκε από νωρίς στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου – όπως κάθε χρόνο – οι πολίτες μπορούσαν να απολαύσουν ζωντανή μουσική και ζεστό κρασί, γιορτάζοντας όλοι μαζί την έλευση του νέου έτους.

Πηγή: lamiafm1.gr