
Σπάνια έκκληση από τη στρατιωτική χούντα της Μιανμάρ για διεθνή βοήθεια
Ο στρατηγός Μιν Αούνγκ Χλάινγκ, ο ηγέτης της στρατιωτικής χούντας που κυβερνά τη Μιανμάρ κάλεσε όλες τις χώρες να προσφέρουν βοήθεια στη χώρα, καθώς οι συνέπειες από την καταστροφική σεισμική δόνηση ολοένα και αυξάνονται.
Κατά τη διάρκεια του 4ετους εμφυλίου πολέμου της χώρας, ο Μιν Αούνγκ Χλάινγκ είχε πρακτικά «αποκλείσει» τη Μιανμάρ από τον υπόλοιπο κόσμο, ωστόσο, σήμερα απηύθυνε «ανοιχτή πρόσκληση σε οποιεσδήποτε οργανώσεις και έθνη επιθυμούν να έρθουν και να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στη χώρα», προσθέτοντας, μάλιστα ότι ο απολογισμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που είχε μεταδώσει το κρατικό μέσο MRTV της Μιανμάρ τουλάχιστον 144 άτομα σκοτώθηκαν και 732 τραυματίστηκαν από τη μεγάλη σεισμική δόνηση.
Unicef: Ο σεισμός αναμένεται να φέρει «καταστροφικές» συνέπειες για τα παιδιά στη Μιανμάρ
Ο αντίκτυπος του σημερινού σεισμού θα είναι «καταστροφικός» για τα παιδιά που ζουν στη Μιανμάρ, ανέφερε εκπρόσωπος της Unicef στο BBC.
Ο Tρέβορ Κλαρκ, σύμβουλος έκτακτης ανάγκης της Unicef για την περιοχή, λέει ότι η Μιανμάρ είναι «ένα από τα πιο δύσκολα μέρη στον πλανήτη για τα παιδιά» και πως αυτή η καταστροφική σεισμική δόνηση «επιδεινώνει την ήδη κακή κατάστασή τους».
Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι η οργάνωση θα εκτιμήσει τις επόμενες ημέρες πόσο άσχημη είναι η κατάσταση στην περιοχή, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι η Unicef φέρνει προμήθειες στη Μιανμάρ από το εξωτερικό, προκειμένου να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των ανθρώπων.
Εικόνες: Μητέρα γέννησε το παιδί της σε δρόμο της Μπανγκόκ, μετά την εκκένωση των νοσοκομείων
Μία γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα μωρό σε δρόμο της Μπανγκόκ, αφού τα νοσοκομεία εκκενώθηκαν μετά τον σεισμό στη γειτονική Μιανμάρ.
Όπως μετέδωσε το BBC, η ασθενής ήταν ξαπλωμένη σε φορείο, καθώς το προσωπικό του νοσοκομείου βρισκόταν κοντά της, προκειμένου όλα να πάνε καλά με τον τοκετό.


Την ίδια στιγμή, ασθενείς από τα νοσοκομεία King Chulalongkorn Memorial Hospital και BNH είχαν συγκεντρωθεί σε ένα πάρκο για να προφυλαχθούν, με ορισμένους μάλιστα να βρίσκονται σε φορεία και αναπηρικά καροτσάκια και να δέχονται φροντίδα από το προσωπικό.
Τα πάρκα της Μπανγκόκ προσφέρουν καταφύγιο στους εκτοπισμένους – «Ήταν σαν το τέλος του κόσμου»
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από πολυτελή ξενοδοχεία, γραφεία και εμπορικά κέντρα της Μπανγκόκ, ενώ πολλοί κατευθύνθηκαν προς το πάρκο Λουμπίνι για να βρουν καταφύγιο.
«Έτρεξα από τον 7ο όροφο ενός εμπορικού κέντρου, επικρατούσε χάος. Η σκηνή ήταν σαν το τέλος του κόσμου. Οι άνθρωποι ούρλιαζαν και έτρεχαν να βρουν κάπου να προφυλαχθούν», δήλωσε μία 34χρονη δασκάλα στο Reuters.
Ο κυβερνήτης της Μπανγκόκ, Τσαντχάρτ Σιτιπούντ διέταξε τέσσερα από τα μεγαλύτερα πάρκα της πόλης να παραμείνουν ανοιχτά όλη τη νύχτα και να παρέχουν φαγητό, νερό και καταφύγιο σε χιλιάδες ανθρώπους που δεν κατάφεραν να πάνε στα σπίτια τους.
«Όταν έγινε ο σεισμός και η δόνηση ήταν πιο έντονη, δεν ήμουν απόλυτα σίγουρη αν θα επιβιώσω», δήλωσε γυναίκα, η οποία είπε στο ειδησεογραφικό μέσο ότι φοβόταν να επιστρέψει στο γραφείο της – που βρισκόταν στον 10ο όροφο ενός κτιρίου.
Μπανγκόκ: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σκύλοι ανιχνευτές και εκσκαφείς αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια
Οι Αρχές της Μπανγκόκ επιστρατεύουν όλα τα διαθέσιμα μέσα, προκειμένου να διασώσουν όσο περισσότερες ανθρώπινες ζωές μπορούν.
Όπως αναφέρει το BBC, πάνω από τον υπό κατασκευή ουρανοξύστη που κατέρρευσε νωρίτερα, έχουν συγκεντρωθεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ελέγχοντας για τυχόν επιζώντες.
Παράλληλα, μια ομάδα σκύλων ανιχνευτών βρίσκεται επίσης στο σημείο, ενώ στο εργοτάξιο υπάρχουν μεγάλα εκσκαφικά μηχανήματα και γεωτρύπανα.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που είχε μεταδώσει το κρατικό μέσο MRTV της Μιανμάρ τουλάχιστον 144 άτομα σκοτώθηκαν και 732 τραυματίστηκαν από τη μεγάλη σεισμική δόνηση.
Μποτιλιάρισμα στη Μπανγκόκ – Εκτός λειτουργίας τα ΜΜΜ, ουρές έξω από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς
Η μετακίνηση των κατοίκων στην Μπανγκόκ γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς τα περισσότερα μεγάλα δημόσια MME, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς SkyTrain και του μετρό, έχουν κλείσει, αναφέρει το Reuters.
Μόνο τα λεωφορεία εξακολουθούν να λειτουργούν, γεγονός που δημιουργεί τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους της Μπανγκόγκ.

Παράλληλα, έξω από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς έχουν σχηματιστεί μεγάλες ουρές καθώς οι άνθρωποι περιμένουν να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια.
Ν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το BBC, η ενοικίαση αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας μέσω μιας εφαρμογής κοινής χρήσης διαδρομής – τύπου Uber – είναι σχεδόν αδύνατη και οι τιμές έχουν εκτοξευθεί έως και τέσσερις φορές πιο πάνω από το κανονικό.
Επιχείρηση διάσωσης στο Μανταλέι – «Ξεθάβουμε ανθρώπους με τα ίδια μας τα χέρια, φωνάζουν βοήθεια», δηλώνει διασώστης
«Χρειάζονται μηχανήματα για να φτάσουμε στους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια», δήλωσε ένας από τους διασώστες στο BBC, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή του Μανταλέι, στη Μιανμάρ.
«Ξεθάβουμε ανθρώπους με τα ίδια μας τα χέρια. Δεν είναι αρκετό για να βγάλουμε τα πτώματα και τους ανθρώπους που είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια», συμπληρώνει.
«Οι άνθρωποι ουρλιάζουν: “Βοηθήστε με, βοηθήστε με”. Νιώθω τόσο απελπισμένος», συνεχίζει.
Ο Ευθύμιος Λέκκας εξηγεί τους παράγοντες που προκάλεσαν την ισχυρή σεισμική δόνηση στη Μιανμάρ
«Είχαμε να κάνουμε με ένα μεγάλο σεισμό. Έναν σεισμό της τάξης των 7,7 βαθμών, σε μικρό εστιακό βάθος. Αυτοί είναι οι δύο κύριοι παράγοντες οι οποίοι συνετέλεσαν στο να έχουμε τόσο μεγάλες καταστροφές σε τόσο εκτεταμένη έκταση», είπε ο κ. Λέκκας στην ΕΡΤ.
«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που κάνουμε, ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ανέρχεται στους 50.000 με 100.000. Υπάρχει μια πιθανότητα 30% να έχουμε 50.000 μέχρι 100.000», συνεχίζει ο σεισμολόγος.
«Έπεφτε ο κόσμος κάτω – Έσπαγαν οι τοίχοι»: Μαρτυρίες Ελλήνων για τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ
Σαν να συνέβη δίπλα τους ένιωσαν Έλληνες της Ταϊλάνδης τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που έγινε στη Μιανμάρ.
Τουλάχιστον 140 μοναχοί παγιδεύτηκαν στην Αμαραπούρα, σύμφωνα με διασώστη
Τουλάχιστον 140 μοναχοί είναι παγιδευμένοι στο μοναστήρι Phaya Taug που κατέρρευσε στην Αμαραπούρα, δήλωσε στο Reuters διασώστης.
Σύμφωνα με τον διασώστη, τουλάχιστον 30 πτώματα έχουν ανασυρθεί από συντρίμμια στην κοντινή περιοχή από την οργάνωσή στην οποία ανήκει. Πολλά θύματα βρίσκονται σε πολυώροφα κτίρια, ξενοδοχεία και οικιστικές κατασκευές.
«Δεν έχω ξαναζήσει ποτέ κάτι τέτοιο – η πόλη μας μοιάζει με μια πόλη που έχει καταρρεύσει», είπε, εκτιμώντας ότι περίπου το 20% των κτιρίων της πόλης έχει καταστραφεί.
«Δεχθήκαμε εκκλήσεις για βοήθεια από ανθρώπους από το εσωτερικό [των κτιρίων], αλλά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε επειδή δεν έχουμε αρκετό ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα για να απομακρύνουμε τα συντρίμμια», είπε, προσθέτοντας ότι οι διασώστες δεν θα σταματήσουν να εργάζονται.
Διασώστες ξεθάβουν ανθρώπους με τα χέρια στη Μιανμάρ
Σε πολύ δύσκολες συνθήκες επιχειρούν οι διασώστες στη Μιανμάρ, που προσπαθούν μέσα στη νύχτα να εντοπίσουν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια.
Μέλος ομάδας διάσωσης που αποτελείται από από απλούς ανθρώπους, δήλωσε στο BBC ότι χρειάζονται μηχανήματα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια. «Ξεθάβουμε ανθρώπους με γυμνά χέρια. Δεν είναι αρκετό για να βγάλουμε τα πτώματα και τους ανθρώπους που είναι παγιδευμένοι κάτω από τα χαλάσματα», λέει.
«Οι άνθρωποι ουρλιάζουν: “Βοηθήστε με, βοηθήστε με”. Νιώθω τόσο απελπισμένος».
A rescue team from the Poh Teck Tung Foundation rappelled down to help people trapped in an elevator at Silom Complex.
Reminder: Avoid using elevators during an earthquake. In many cases, elevator staff cannot assist, and rescue teams are needed.
Vid via oddybu #Thailand… pic.twitter.com/eUDcXF5H5U
— Thai Enquirer (@ThaiEnquirer) March 28, 2025
Affected by the Myanmar earthquake, Ruili City, Yunnan Province, China felt strong tremors and many people were injured pic.twitter.com/lNSBIRZjld
— Jim (@yangyubin1998) March 28, 2025
Για σοβαρές ζημιές μιλά η αντιπολίτευση της Μιανμάρ
Η αντιπολίτευση της Μιανμάρ αναφέρει ότι ο σεισμός έχει προκαλέσει ζημιές σε «πολλά κτίρια», μεταξύ των οποίων πολιτιστικά, θρησκευτικά και κοινοτικά μνημεία.
Παράλληλα, υποστηρίζει, έχουν υπάρξει κατολισθήσεις, ενώ βασικοί δρόμοι και γέφυρες έχουν υποστεί «σοβαρές επιπτώσεις».
Η αντιπολίτευση αναφέρει ότι έγινε έκτακτη σύσκεψη. Οι Αρχές συγκεντρώνουν αναφορές για θύματα και ζημιές, ενώ γίνεται και αναζήτηση ανθρώπων. Παράλληλα, προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν περισσότερα κτίρια και αστοχίες φραγμάτων λόγω δομικών ρωγμών.
Να σημειωθεί ότι η αντιπολιτευόμενη «Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας» σχηματίστηκε τον Απρίλιο του 2021, από ομάδες που αντιτίθενται στη στρατιωτική χούντα που ελέγχει τη Μιανμάρ, λίγο μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του ίδιου έτους.
Εικόνες από τη Μιανμάρ μετά τον σεισμό
Εικόνες καταστροφής μεταδίδονται από τη Μιανμάρ, την ώα που η στρατιωτική χούντα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα αριθμό νεκρών. Κι ενώ επισήμως γίνεται λόγο για 144 νεκρούς, πολλοί εκτιμούν ότι ο αριθμός θα είνα πολύ μεγαλύτερος, ειδικά στο Μανταλέι, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Μιανμάρ με πληθυσμό 1,2 εκατομμύρια κατοίκους.
Διασώστης προειδοποίησε για τουλάχιστον εκατοντάδες νεκρούς στη χώρα.

Εκκλήσεις για αιμοδοσία από τη χούντα της Μιανμάρ
Έκκληση προς εθελοντές να δώσουν αίμα απηύθυνε η χούντα της Μιανμάρ, γεγονός που κατά πολλούς μαρτυρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, κι ενώ η ακριβής έκταση των καταστροφών που προκάλεσε ο σεισμός δεν είναι ακόμη σαφής.
Σε επείγουσα έκκληση, η αρχή ζητά αίμα και ιατρικές προμήθειες, με τον εκπρόσωπο της στρατιωτικής κυβέρνησης να μιλά για «τόσο πολλούς» τραυματισμούς σε τρία αστικά κέντρα.
Επηρεάστηκαν 63 μονάδες Υγείας σε 17 επαρχίες της Ταϊλάνδης
Ο υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι ο σεισμός είχε αντίκτυπο σε 63 υγειονομικές εγκαταστάσεις σε 17 επαρχίες της Ταϊλάνδης. Όπως ανέφερε, οι περισσότερες από τις ζημιές αφορούν ρωγμές και δεν επηρέασαν τη στατική επάρκεια των κτιρίων.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, οι ασθενείς και οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, χωρίς να καταγραφούν τραυματισμοί ή θάνατοι.
Αγνοούμενοι παραμένουν 67 εργάτες
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην κατάρρευση του κτηρίου. Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Επειγόντων (NIEMS), εκείνη τη στιγμή εργάζονταν 407 εργάτες. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 340, ενώ 67 παραμένουν αγνοούμενοι. Έχουν ήδη επιβεβαιωθεί τρεις θάνατοι.
Σε συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός
Η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει έκτακτα μέτρα και να κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό.
Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η σύσταση ομάδων για επείγουσα ιατρική βοήθεια, η δέσμευση κλινών για τους τραυματίες, η ενεργοποίηση του συστήματος ταυτοποίησης θυμάτων, σε συνεργασία και με την ιατροδικαστική υπηρεσία, όπως και η άμεση αξιολόγηση των ζημιών στις υποδομές.
Παράλληλα, συστάθηκαν ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης με πάνω από 1.000 ειδικούς ψυχικής υγείας, ομάδες επικοινωνίας και ενημέρωσης αλλά και μηχανισμοί για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων.
Διασώστες μεταφέρουν επιζώντα του κτηρίου που κατέρρευσε στην Μπανγκόκ.

Στους δρόμους οι κάτοικοι της Μπανγκόκ
Βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τους κατοίκους της Μπανγκόκ να βρίσκονται στους δρόμους μετά τον σεισμό.
Άλλωστε, λόγω των προβλημάτων στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, πολλοί άνθρωποι κλήθηκαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους με τα πόδια.
Η Ταϊλάνδη επιστράτευσε ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους στις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων
Τουλάχιστον 144 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μιανμάρ
Το κρατικό μέσο MRTV της Μιανμάρ μετέδωσε ότι τουλάχιστον 144 άτομα σκοτώθηκαν και 732 τραυματίστηκαν από τη μεγάλη σεισμική δόνηση.
Υπό κατασκευή τα περισσότερα κτίρια που υπέστησαν ζημιές στην Μπανγκόκ
Τα περισσότερα από τα κτίρια που έχουν καταστραφεί στην Μπανγκόκ ως αποτέλεσμα του σεισμού ήταν υπό κατασκευή, ανέφερε εκπρόσωπος του στρατού της Ταϊλάνδης.
Η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης και οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες συναντήθηκαν με τον διοικητή του στρατού για να συζητήσουν την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης.
Οι αξιωματούχοι διέταξαν το στρατιωτικό Κέντρο Ανακούφισης από Καταστροφές να κινητοποιήσει στρατεύματα, εργαλεία και στρατιωτικές ιατρικές μονάδες στις πληγείσες περιοχές.
Οι ζημιές στο σύστημα δημόσιων μεταφορών της Ταϊλάνδης πρέπει να εκτιμηθούν προτού μπορέσει να λειτουργήσει και πάλι κανονικά, λέει ο εκπρόσωπος.
Η στιγμή που οι εργάτες τρέχουν για να γλιτώσουν ενώ καταρρέει το κτίριο στην Μπανγκόκ
Υπουργείο Εξωτερικών: Με το προξενικό γραφείο της Ελλάδας στην Μπανγκόγκ μπορούν να επικοινωνούν Έλληνες πολίτες
Επικοινωνία με το Προξενικό Γραφείο της Ελλάδας στην Μπανγκόκ μπορούν να έχουν οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές της Μιανμάρ και της Ταϋλάνδης.
Σε ανάρτησή του στο Χ, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:
«Μετά τον ισχυρό σεισμό σε #Μυανμάρ & #Ταϋλάνδη, Έλληνες πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές δύνανται να επικοινωνούν με το Προξενικό Γραφείο της Ελλάδας στη Μπανγκόκ, μέσω:
☎ Έκτακτης Ανάγκης: +66 (0) 840105060
grcon.ban@mfa.gr»
Το σύστημα διαχείρισης έκτακτης ανάγκης ενεργοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι ενεργοποίησε το σύστημα διαχείρισης έκτακτης ανάγκης του ως απάντηση στον «τεράστιο» σεισμό της Παρασκευής στη Μιανμάρ και κινητοποίησε τον κόμβο εφοδιαστικής αλυσίδας που διαθέτει στο Ντουμπάι για την προετοιμασία προμηθειών τραυματισμών.
Ο ΠΟΥ συντονίζει την επιχείρηση από τη Γενεύη, με την εκπρόσωπό του να κάνει λόγο για ένα τεράστιο γεγονός με μεγάλη απειλή για τη ζωή και την υγεία.
«Ενεργοποιήσαμε τον κόμβο υλικοτεχνικής υποδομής μας για να αναζητήσουμε ιδιαίτερα προμήθειες τραυμάτων και πράγματα όπως εξωτερικούς σταθεροποιητές, επειδή αναμένουμε ότι θα υπάρξουν πολλοί, πολλοί τραυματισμοί που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν», δήλωσε η Μάργκαρετ Χάρις.
Ο ΠΟΥ θα επικεντρωθεί στην αποστολή βασικών φαρμάκων, ενώ αναμένει πληροφορίες από το σημείο, που θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες αυτή τη στιγμή.
70 οικοδόμοι αγνοούνται στο σημείο που κατέρρευσε ο ουρανοξύστης στην Μπανγκόκ
Στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, 70 οικοδόμοι αγνοούνται πλέον στο σημείο ενός κτιρίου που κατέρρευσε, αναφέρει το Εθνικό Ινστιτούτο Ιατρικής Έκτακτης Ανάγκης της Ταϊλάνδης. Νωρίτερα, είχε γίνει λόγος για 43 αγνοούμενους.
Το Ινστιτούτο αναφέρει ότι υπήρχαν περίπου 320 εργάτες στο εργοτάξιο τη στιγμή της κατάρρευσης, ενώ 20 έχουν παγιδευτεί στα φρεάτια των ανελκυστήρων.
Ασαφής είναι ο αριθμός των νεκρών. Στο σημείο έχει στηθεί νοσοκομείο, ενώ ωοι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες.
Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ εκτιμά ότι οι νεκροί ενδεχομένως να φτάσουν τις δεκάδες χιλιάδες
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν χάσει τη ζωή τους από τους σημερινούς σεισμούς, εκτιμούν οι εμπειρογνώμονες του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ. Αρχικά, το Ινστιτούτο έκανε λόγο για ενδεχόμενο χιλιάδων νεκρών, ωστόσο αναθεώρησε επί τα χείρω την εκτίμησή του.
Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία «ο πληθυσμός στην περιοχή αυτή (που εκδηλώθηκε ο σεισμός) διαμένει σε δομές που είναι ευάλωτες σε σεισμικές δονήσεις, αν και υπάρχουν ανθεκτικές δομές».
Επιχειρήσεις διάσωσης σχεδιάζει η Μιανμάρ, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης
Θολή παραμένει η κατάσταση στη Μιανμάρ, όπου οι πληροφορίες είναι ελεγχόμενες και ενώ οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως η Διεθνής Αμνηστία, απευθύνουν εκκλήσεις για να υπάρξει πρόσβαση.
Κι ενώ η Μιανμάρ έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε έξι περιοχές, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σχεδιάζονται επιχειρήσεις διάσωσης το συντομότερο δυνατόν.
Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει άμεσα έρευνες για τις ζημιές και σχεδιάζει να διεξάγει επιχειρήσεις διάσωσης το συντομότερο δυνατό.
Κατέρρευσε στη Μιανμάρ η παλιά γέφυρα του Σιτζάιν
