Την Κυριακή 25/5 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στο χώρο της Σκοποβολής από το Σύλλογο “Πέτρινα Χρόνια-Ιστορική μνήμη”.
Στο σημείο αυτό κομμουνιστές, αριστεροί, δημοκράτες άφησαν την τελευταία τους πνοή από τα βόλια συνεργατών των κατακτητών την περίοδο 1940-49, καθόσον αποτελούσε τόπο εκτέλεσης.
Το πρώτο στεφάνι κατατέθηκε μεταδικτατορικά το 1978, όταν μια ομάδα αποτελούμενη από τον “Ρήγα Φεραίο¨ και το ΚΚΕ Εσωτερικού άνοιξε το μονοπάτι από την ταβέρνα “Μαραβέλα”.
Η έκταση αυτή έπειτα από χρόνια παραδόθηκε από την Μονή Γηροκομειού στον Δήμο Πατρέων και με πρωτοβουλίες του τότε Δημάρχου Ανδρέα Καράβολα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πέτρινα Χρόνια ανεγέρθηκε το Μνημείο που φιλοτέχνησε ο Στάθης Λεοντής και έγινε η αρχική διαμόρφωση.
Από το 2015 και έπειτα η Δημοτική αρχή Πελετίδη δεν έχει προχωρήσει στην ολοκλήρωση του έργου της πλακόστρωσης, του δρόμου, ούτε βέβαια και του καθαρισμού.
Ο καθαρισμός τού περιβάλλοντα χώρου έγινε για άλλη μία φορά με έξοδα του Συλλόγου.
Την παράταξή μας Ώρα Πατρών εκπροσώπησε ο επικεφαλής Ρώρος Γιώργος και μέλη του Συντονιστικού.
Τιμούμε τους νεκρούς, τιμούμε τη θυσία τους, ακολουθούμε τα βήματα τους.
Υπενθυμίζουμε ότι η παράταξή μας επανειλημμένως είχε φέρει την προηγούμενη τετραετία το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου στο Δημοτικό συμβούλιο με τη Δημοτική Αρχή του ΚΚΕ να αδιαφορεί.
Καλούμε τη Δημοτική αρχή Πελετίδη αλλά και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να φέρουν προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να ολοκληρωθεί επιτέλους η διαμόρφωση και αναδειχθεί το σημείο όπου έχουν θυσιαστεί 250 αγωνιστές.
Η μικροψυχία δεν ταιριάζει σε προοδευτικούς ανθρώπους που θέλουν να λέγονται αριστεροί…