Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ωρα Πατρών», με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο.

Σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Ωρα Πατρών», με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο αναφέρει:

Η παρακολούθηση των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου, χτύπα το καμπανάκι έναρξης της έντονης προεκλογικής περιόδου.
Το τελευταίο διάστημα μόνο, κάθε εβδομάδα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με κυρίως θέματα αποζημιώσεων πολιτών, από ρυμοτομήσεις αλλά και διαγραφές οφειλών.
Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς δεν πρέπει να αποζημιωθούν; Βεβαίως και πρέπει να αποζημιωθούν, ας δούμε όμως την ανακολουθία και διγλωσσία της Δημοτικής αρχής.
Είναι νωπή η δήλωση του κ. Πελετίδη πριν από δύο μήνες που αποτέλεσε πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες και πρώτη είδηση στις ενημερωτικές ιστοσελίδες: Ο Δήμος δήλωνε ότι έχει μόνο 12.500€ αποθεματικό και εάν προσλάμβανε εργαζομένους της κοινωφελούς θα οδηγούνταν σε ΧΡΕΟΚΟΠΊΑ.
Σε πρόσφατη ερώτηση της παράταξής μας γιατί όλη αυτή η βιομηχανία αποζημιώσεων και διαγραφών, παράλληλα με την εβδομαδιαία σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, η αντιδήμαρχος κ. Τογιοπούλου ανέφερε, ότι υπάρχουν κάποια χρονικά περιθώρια και ….διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν..
Υπενθυμίζουμε όμως ότι οι Πατρινοί δεν είναι λωτοφάγοι.
Πριν δύο ετών για αντίστοιχες αποζημιώσεις έλεγε ότι δεν έχει χρήματα να αποζημιώσει την πλατεία Καλλιπάτειρας και θα είχε χαθεί η Πλατεία Καλλιπάτειρας εάν δεν συγκέντρωνε υπογραφές η αντιπολίτευση και δεν έφερναν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τη διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής.
Προ μερικών μηνών όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο ότι ενώ η Δημοτική Αρχή Πελετίδη γνώριζε ότι πουλιέται ο Έσπερος, έναντι 880.000€, σιώπησε χωρίς να συγκληθεί αντίστοιχα Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος δικαιολογήθηκε ότι δεν είχε χρήματα εγκληματώντας. Έτσι ένας εμβληματικός χώρος της πόλης, προέκταση της πλατείας Γεωργίου κατέληξε σε ιδιώτη.
Την ίδια ώρα είχε αποφασίσει ότι διαθέτει ένα εκατομμύριο ευρώ για να αποζημιώσει την τουβλοποιία Νιάρου στο Ζαβλάνι.
Η περιουσία της πόλης δεν εναπόκειται σε παιχνίδι τυφλόμυγας κ Πελετίδη. Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη των πατρινών.
Ο κ. Πελετίδης χρησιμοποιεί τη θεσμική του ιδιότητα και ρόλο, ΌΧΙ για να επιλύσει τα προβλήματα της πόλης, αλλά για να αποκομίσει μικροπολιτικές εντυπώσεις στο πλαίσιο της προεκλογικής τακτικής εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.
Μέσα στον προεκλογικό του οίστρο, κάνει πως ξέχνα την πραγματικότητα και τις δικές του ευθύνες μετά από εννέα χρόνια Δημοτικής Αρχής.
Θα παραδώσει την περιουσία της πόλης μικρότερη, αναξιοποίητη, παρατημένη και λεηλατημένη, απαξιωμένη κάνοντάς την φτωχότερη.
Μια ματιά στο Παραλιακό μέτωπο πού παρέδωσε στην πόλη ο Τσίπρας από το 2017 αρκεί για να διαπιστώσει ο πολίτης την αδιαφορία.
Μια βόλτα στην κεντρική πλατεία της πόλης, το Δημοτικό Θέατρο, έργο του Τσίλερ έχει κακοποιηθεί, τα σιντριβάνια πού αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά γεμάτα συνθήματα και σκουπίδια.
Την πλατεία όμως στολίζουν είκοσι και πλέον κάδοι απορριμμάτων που δεν έχουν υπογειοποιηθεί όταν σε άλλες πόλεις ήδη υπάρχει μεγάλο δίκτυο υπογειοποιημένων κάδων, ενώ για παράδειγμα στην Κομοτηνή υπογειοποίηση έχει ξεκινήσει από το 2009.
Συνηθίζει όμως κ. Πελετίδης, να μιλά γενικά και αόριστα για τα συμφέροντα και να αυτοπαρουσιάζεται ως ο μοναδικός εγγυητής, δημιουργώντας φανταστικούς εχθρούς ως άλλος Δον Κιχώτης..
Στις 8 Οκτωβρίου θα σταματήσει η υποβάθμιση της πόλης. Αρκετά!!

Σας επισυνάπτουμε και ενδεικτικές φωτογραφίες των πολιτιστικών μνημείων της πόλης μας που βρίσκονται στην Πλατεία Γεωργίου. Τα περίτεχνα σιντριβάνια και το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, έργο του Τσίλερ. Σήμερα βλέπετε την κατάσταση τους, στα χέρια της δημοτικής αρχής Πελετίδη.