????????????????????????????????????

Η ανακοίνωση της παράταξης «Ωρα Πατρών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο.

Σε ανακοίνωση της η παράταξη «Ωρα Πατρών», με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο, αναφέρει:

Ψήφισμα συμπαράστασης για τους δημοτικούς συμβούλους και την πρώην Δήμαρχο του Δήμου Αγίου Δημήτριου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μαζί με την πρώην Δήμαρχο του Αγίου Δημητρίου αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με δόλο επειδή ψήφισαν ομόφωνα των Οκτώβριο του 2022 να μην ασκήσουν έφεση επί δύο  πρωτόδικων αποφάσεων που αποδέχονταν τη μετατροπή της σύμβασης 34 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών είχε καταδικάσει τον ν. Βορίδη που οδηγούσε σε ποινικοποίηση τη  λειτουργία των Δημοτικών συμβουλίων με το άρθρο 72 παρ. 1 του Ν. 3852/2010, όπως διαμορφώθηκε με το Ν.4915/2022, το οποίο αποτελεί ένα βήμα υπονόμευσης των δημοκρατικών διαδικασιών στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και της δυνατότητας των αιρετών εκπροσώπων να υπερασπίζονται το συμφέρον των δημοτών που τους εξέλεξαν.
Με παρέμβαση του ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΤΩΡΑ  παραπέμπει  τους Δημ Συμβούλους για παράβαση του άρθρου 37 του ν.4915 του 22 ώστε το πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών εκπροσώπων ΟΤΑ να επιβάλει ποινή που μπορεί να ανέρχεται από “εξάμηνη αργία έως και παύση των αιρετών από τα καθήκοντά τους”.
Η παράταξη μας Ώρα Πατρών πρωτοστάτησε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο να δοθεί παράταση λίγων μηνών προκειμένου να μπορέσουν να αποκτήσουν το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς. Απέναντί μας είχαμε την πολιτική Βορίδη αλλά και της… Λαϊκής Συσπείρωσης Πάτρας του κ. Πελετίδη που ήταν αντίθετη.
Η θέση μας είναι να υπάρχουν μόνιμες θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς πού θα καλύπτουν τις ανάγκες των Δημοτικών υπηρεσιών.
Επανειλημμένως φέραμε το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου σε ανακοίνωση της αναφέρει “θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων των δήμου και όλων των υπόλοιπων εργαζόμενων αλληλέγγυοι  στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους….”να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους υπό δίωξη Δημοτικούς συμβούλους είναι και τέσσερις σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης..”.
Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα. Όταν είναι αντιπολίτευση η Λαϊκή Συσπείρωση κάνει πράξη το σύνθημά της ΑΝΥΠΑΚΟΉ….όταν είναι  Δημοτική Αρχή κάνει σύνθημά της την ΥΠΑΚΟΗ στους επαίσχυντους νόμους της Νέας Δημοκρατίας.
Η απόσταση από την ΑΝΥΠΑΚΟΗ έως την ΥΠΑΚΟΗ τελικά είναι….μία καρέκλα…δρόμος…
Καλούμε τις Δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Πατρέων να ζητήσουν από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να εκδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης στους δημοτικού συμβούλους του Αγίου Δημητρίου, να παύσει άμεσα η διαδικασία παραπομπής των πρώην δημοτικών συμβούλων και του Δημάρχου και να σταθεί απέναντι στην ποινικοποίηση λειτουργίας των Δημοτικών συμβουλίων, ζητώντας την κατάργηση και τροποποίηση του αντίστοιχου άρθρου, ώστε τα δημοτικά συμβούλια να εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους με γνώμονα το σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, το συμφέρον των εργαζομένων και των δημοτών τους και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων, τους οποίους υπηρετούν.