Η δράση θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στο θέατρο Γραμμές Τέχνης, (Μαιζώνος 271, Πάτρα) στις 6:00 το απόγευμα και αποτελεί μια διαδραστική χαρούμενη εκδήλωση, στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

«Όνειρο Χειμωνιάτικης Νύχτας» στο Φεστιβάλ για ωφελούμενους ΤΕΒΑ στο πλαίσιο του Virtual Lab

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει ένα γιορτινό και ξεχωριστό φεστιβάλ με τίτλο «Όνειρο Χειμωνιάτικης Νύχτας», που υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης Συνοδευτικών Μέτρων «Virtual Lab» και απευθύνεται σε ωφελούμενους ΤΕΒΑ και των τριών Κοινωνικών Συμπράξεων Κ.Σ. (Π.Ε. Αχαΐας, Π.Ε. Αιτ/νίας και Π.Ε. Ηλείας). Η δράση θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, στο θέατρο Γραμμές Τέχνης, (Μαιζώνος 271, Πάτρα) στις 6:00 το απόγευμα και αποτελεί μια διαδραστική χαρούμενη εκδήλωση, στο πνεύμα των Χριστουγέννων .

Σκοπός της είναι να συμβάλει στην ενδυνάμωση των ατόμων – ωφελούμενων ΤΕΒΑ, στην ενίσχυση προσωπικών δεξιοτήτων, αξιοποίηση των εκφραστικών τους μέσων και στην δημιουργία συνεργατικών δεσμών. Μέσα από ένα θεατρικό βιωματικό εργαστήρι υποκριτικής, εμπνευσμένο από το έργο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, με βιωματικές ασκήσεις και τεχνικές οι λέξεις θα ζωντανέψουν, ο λόγος των σωμάτων και του πνεύματος θα αναδειχθεί και η έκφραση θα αποκτήσει περισσότερο νόημα και ενδιαφέρον. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα γίνει ενεργά η δημιουργία σκηνικού με τους συμμετέχοντες/ουσες, ενώ κάθε άτομο που θα συμμετάσχει στόχος είναι ν’ αντιληφθεί το μέγεθος των δυνατοτήτων του και να νιώσει ικανότερο, όχι μόνο να εκφραστεί αλλά και να μεταμορφωθεί με διαδραστικά παιχνίδια ρόλων, σε χαρακτήρες εμπνευσμένους από τους ήρωες του έργου του Σαίξπηρ. Παράλληλα, στον χώρο θα φιλοξενείται κι η έκθεση των δημιουργιών εφήβων & νέων που συμμετείχαν στα διαδικτυακά σεμινάρια (φωτογραφίας, δημοσιογραφίας, ζωγραφικής και θεατρικής αγωγής) της καινοτόμου πιλοτικής πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης «Virtual Lab» που δημιουργήθηκε στα πλαίσια συνοδευτικών μέτρων ΤΕΒΑ Κ.Σ. Π.Ε. Αχαΐας, Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας και Π.Ε. Ηλείας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να καλείτε στην γραμμή 2611 100230 εξυπηρέτησης ΤΕΒΑ καθημερινά και ώρες 9:00–17:00, είτε να υποβάλετε την συμμετοχή σας ηλεκτρονικά στο info@pdeteba.gr.

Το φεστιβάλ «Όνειρο Χειμωνιάτικης Νύχτας» υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΚΣ ΠΕ Αχαΐας, ΚΣ ΠΕ Ηλείας, ΚΣ ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας) στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020 από τις Κοινωνικές Συμπράξεις Π.Ε. Αχαΐας (MIS 5029643), Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (MIS 5029532) και Π.Ε. Ηλείας (MIS 5029803).