Η πρόταση που έκανε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της “Ώρα Πατρών” Ρώρος Γιώργος, να συζητηθεί το θέμα των εργαζομένων της Κοινωφελούς προ Ημερήσιας διάταξης και να δεσμευτεί ο δήμαρχος, να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οδήγησε μετά από την αρνητική τοποθέτηση και προκλητική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής του κ. Πελετίδη, στην αποχώρηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης.
Προ δύο ημερών στο δικαστήριο, όπου συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα στην Αθήνα, η Νομική υπηρεσία του Δήμου Πατρέων, τάχθηκε αρνητικά στην παραμονή των εργαζομένων της Κοινωφελούς.
Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιούλιο 2023 ήταν να παραμείνουν λίγους μήνες ακόμα στη θέση τους.
Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου δικαίωσε τους εργαζομένους της Κοινωφελούς στους Δήμους Ηλιούπολης, Περιστερίου , Κερατσινίου κ.α και θα παραμείνουν στις θέσεις τους, τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλη του 2024, δίνοντας τις απαραίτητες ανάσες ζωής σε εκατοντάδες εργαζόμενους.
Για τους εργαζομένους της Πάτρας έδωσε αναβολή έως 22 Σεπτεμβρίου προκειμένου η Νομική υπηρεσία να συγκαταθέσει στην παράταση της παροχής εργασίας στον Δήμο Πατρέων.
Άξιο λόγου είναι ότι από η Λαϊκή συσπείρωση σε όλους τους παραπάνω Δήμους, που είναι αντιπολίτευση, συμφώνησε με τις άλλες παρατάξεις και τους Δημάρχους προκειμένου οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στη θέση τους.
Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση της Πάτρας και του κ. Πελετίδη έχει διαφορετική άποψη και θέσεις από τη Λαϊκή Συσπείρωση των άλλων πόλεων.
Άλλη μία φορά η διγλωσσία και η υποκρισία της Δημοτικής Αρχής ήρθε στην επιφάνεια. Δεν μπόρεσαν να την συγκαλύψουν.
Αξιομνημόνευτο είναι ότι η νομική υπηρεσία δεν εξέφρασε την άποψη της πλειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου αλλά την άποψη του Δημάρχου. πού προφανώς παραβίασε τα καθήκοντά του.
Ο νόμος αναφέρει στις αρμοδιότητες του δημάρχου:
β) εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. Η μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος.
Για άλλη μία φορά ο Δήμαρχος κ.Πελετίδης απαξίωσε απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου της πόλης.
Μετά από την τροπή που πήρε το Δημοτικό συμβούλιο, η συντριπτική πλειοψηφία της αντιπολίτευσης αποχώρησε και με τη συλλογή υπογραφών θα φέρει το θέμα προς συζήτηση την επόμενη εβδομάδα.
Παραδίδουμε στην κρίση πρωτίστως των εργαζομένων αλλά και όλων των Πατρινών τους διπρόσωπους και ανειλικρινείς της Δημοτικής αρχής Πελετίδη.