Σε επίσημη ανακοίνωση από την Ώρα Πατρών αναφέρονται τα εξής:

Συνηθίζεται προ των εκλογών ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του να εγκαινιάζουν έργα.
Ο πρωθυπουργός πέρασε από την Πάτρα και την Αχαΐα χωρίς να έχει έργο να εγκαινιάσει, μια κορδέλα….έστω για να κόψει.
Επιδόθηκε σε αοριστολογίες γενικής πολιτικής και ανέξοδες υποσχέσεις…
Η επίσκεψη όπως ήταν λογικό δεν πέρασε απαρατήρητη, αρχίζοντας όμως ταυτόχρονα και οι μουρμούρες ακόμα και στο ίδιο κυβερνητικό χώρο. Την επόμενη ημέρα, η Υφυπουργός Μεταφορών κ. Αλεξοπούλου με “επιτελείο” του ΟΣΕ πραγματοποίησε με τυμπανοκρουσίες “αυτοψία” σε μερικά μέτρα αντικατάστασης της γραμμής, αυτής που έφτιαξε ο Τρικούπης….
Μοίρασε δηλαδή καθρεφτάκια στους ιθαγενείς για να τους πάρει το χρυσό, την ψήφο.
Τέτοια υποτίμηση της νοημοσύνης των Πατρινών και Αχαιών…
Το 2012 η συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου (Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ) υποσχέθηκε ότι το 2016 το τρένο θα έμπαινε στο νέο λιμάνι της Πάτρας….
Εγκαινίαζε η συγκυβέρνηση στο Κιάτο τον νέο… αυτοκινητόδρομο Πατρών Κορίνθου με τις κορίνες και με μία χαλασμένη μπουλντόζα που είχαν μεταφέρει από εργοτάξιο της Καλαμάτας μόνο για την εικόνα…Ο αυτοκινητόδρομος ποτέ δεν τελείωσε, ολοκληρώθηκε με την κυβέρνηση Σύριζα, το τρένο δεν ήρθε ΠΟΤΕ στην Πάτρα.
Το ταγκό για να το χορέψεις όμως θέλει δύο.
Πρόθυμος σε αυτό το παιχνίδι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ο δήμαρχος ΠΑΤΡΈΩΝ κ. Πελετίδης που υποδέχτηκε στο νέο Δημαρχείο την Υφυπουργό και ενώ προ λίγων ημερών μέρες είχε επιστρέψει έπειτα από τη συνάντησή τους με άδεια χέρια από την Αθήνα.
Δεν του έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα για την έλευση τού τρένου, για την υπογειοποίηση και φυσικά για το κυκλοφοριακό που αποτελεί τη γάγγραινα της πόλης.
Αρκέστηκε ο κ Πελετίδης μετά τη συνάντηση στην Αθήνα να πει ότι θα συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο και θα συζητήσουν τα θέματα.
Υπενθυμίζουμε ότι τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα την πρώτη φορά τον δέχτηκε στο δημαρχείο για δύο λεπτά και αποχώρησε, την δεύτερη φορά έκανε αντισυγκέντρωση έξω από το Royal όταν εξήγγειλε την παραχώρηση του Θαλάσσιου Μετώπου, το Πλατανόδασος, την ίδρυση Νομικής σχολής, τη Μανιακίου και ενίσχυσε με δύο εκατομμύρια τον Καρναβαλικό οργανισμό του Δήμου, προκειμένου να αποπληρώσει παλαιότερα χρέη.
Κατά της συνάντηση η υφυπουργός παραχώρησε χώρο στον δήμο στον παλιό σταθμό του Αγίου Διονυσίου για να χρησιμοποιηθεί…σαν πάρκινγκ και υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει την παραχώρηση κτιρίων, προκειμένου μελλοντικά…..να αξιοποιηθούν.
Ο Δήμαρχος έμεινε ικανοποιημένος από την παραχώρηση, το μεγάλο αναπτυξιακό έργο..
Πόσο αλήθεια έχει αξιοποιήσει τα 3.500 μέτρα του Θαλασσίου Μετώπου που παραχώρησε στην πόλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ πιθανότατα αν δεν είχε γίνει θα ήταν μέρος της περιουσίας που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ ;
Γιατί δεν λειτουργεί το πάρκινγκ Καλεντζώτη με σύγχρονες υποδομές; Γιατί έκλεισε το πάρκινγκ Τερψιθέας και Αγίου Ανδρέα (Νοσοκομείο;).
Γιατί δεν συνδέονται και αυτά τα πάρκινγκ με mini bus και το κέντρο, παρά έχουμε χορτάσει ανακοινώσεις ότι το μοναδικό δρομολόγιο του πάρκινγκ Καλεντζώτη δεν θα πραγματοποιηθεί;
Γιατί δεν έθεσε τη σύνδεση του προαστιακού με την Κάτω Αχαΐα, ενώ τα δρομολόγια προς νότο σταματούν 7:30 ώρα; Έτσι θα εξυπηρετηθούν οι πολίτες και έτσι θα αναπτυχθούν οι περιοχές Βραχναίικα, Καμίνια; Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι αποτελούν σημεία αναψυχής για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα!
Το θέμα της υπογειοποίησης πού ήταν η σημαία του Δημάρχου τα προηγούμενα χρόνια γιατί δεν μπήκε στο τραπέζι;
Έχει μέλλον η πόλη χωρίς ολοκληρωμένους οδικούς, σιδηροδρομικούς άξονες και ανάπτυξη του εμπορικού λιμανιού;
Προφανώς από αυτό το “σικέ παιχνίδι” ακόμα και ο Μαυρογιαλούρος θα έπαιρνε μαθήματα ..
Ας τους δώσουμε την απάντηση την Κυριακή.