Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση με τη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/ Περιφερειακό Τμήμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, είχε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μπροστά για όλους» του Νεκτάριου Φαρμάκη, Αννα Μαστοράκου

Συγκεκριμένα, στα γραφεία του Επιμελητηρίου την υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Γιώργος Παππάς, ο αντιπρόεδρος Στέλιος Τζιβγινίδης, ο οικονομικός επόπτης Κωνσταντίνος Καινούργιος και τα μέλη Ηλίας Θεοδωρόπουλος, Κώστας Λοτσάρης και Βασιλική Μπαρδάκη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα εργαλεία που πρέπει να έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να εντείνει τις προσπάθειές της ώστε να ολοκληρωθούν τα σημαντικά έργα όπως το Εμπορικό Τμήμα του Νοτίου Λιμένα, η σιδηροδρομική σύνδεση του Λιμένα και της ΒΙΠΕ, καθώς και η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου της Πατρών-Πύργου, που θα αυξήσουν τις ευκαιρίες ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η γήρανση του πληθυσμού, καθώς και οι ελλείψεις σε εργάτες γης δεν ευνοούν την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη. Αυτό που απαιτείται, λοιπόν, είναι να οργανωθούν σε σωστές βάσεις οι υγιείς συνεταιρισμοί και να καταρτιστούν σε καινούργιες μεθόδους καλλιέργειας οι νέοι αγρότες. Παράλληλα, η υψηλή φορολογία είναι ανασταλτικός παράγοντας, αν και το τελευταίο διάστημα έχουν ληφθεί ευνοϊκά μέτρα.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε και στην ανάγκη για σωστή κατανομή των πιστώσεων, η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω την ανάπτυξη, ενώ προτάθηκε να δημιουργηθεί ένας φορέας, μέσω κεφαλαίων ΕΣΠΑ, για ευνοϊκή δανειοδότηση των υγιών επιχειρήσεων.

Τέλος, υπήρξε ενημέρωση και για το ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο προχώρησε σε υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών και με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, οπότε μπορεί να συνεισφέρει σε σύνταξη μελετών που χρειάζεται η ΠΔΕ. Τέλος, υπήρξε η ενημέρωση ότι το Επιμελητήριο κάνει προσπάθειες για να εξεταστεί η κατάρτιση προγράμματος για 6μηνη ή ετήσια απασχόληση ανέργων λογιστών ή αποφοίτων Οικονομικού Τμήματος μέσω της ΠΔΕ.

Η Αννα Μαστοράκου χαρακτήρισε τη συνάντηση ως άκρως εποικοδομητική και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη που είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει χρήσιμες απόψεις και θέσεις με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου για την Οικονομική ανάπτυξη της ΠΔΕ.

https://amastorakou.gr/%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b1-%ce%ad%cf%81%ce%b3%ce%b1-%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%be%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ae%cf%83/

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ